zobacz sobie całkowicie inne uszczelki załozyc sie da ale pewnie by to nie chodzilo w z5 po dwoch stronach uszczelki przepływa olej a w z6 tego nie widziałem inne rozłożenie przepływów moze sie myle , skad jestes okolice radomia bo pisze wra
Gdzies na forum juz bylo jak przerobic metalowa uszczelke( do z5 nie ma metalowych) tak zeby pasowala do z5. Z tym, ze nie pamietam czy bylo to z z6 czy moze jakas inna D seria. Poszukaj
Moze zle sie wyrazilem. Sa, ale za gruba kase, a cos kojarze, ze byla mozliwosc wlozenia metalowej duzo nizszym kosztem. Ale nie robmy OT bo nawet nie wiem czy tamten temat dotyczyl problemu wyzej.
źle się wyraziłem, chodziło mi o to czy zawory nie dostaną od tłoka po łebkach lub czy też tłok nie zatrzyma się na głowicy.
Jestem z okolic Iłży, a ty? Kłonów kiedyś mi się to obiło o uszy ale??
Dzięki za zainteresowanie, konkretnie chodzi mi o stopień sprężania jaki będzie na tej uszczelce i czy 0,5 mm różnicy grubości między z6 a ori 1.2 nie pokrzywi mi zaworów w głowicy. Z przerobieniem myślę że nie powinno być problemu,
Jak zdejmiesz 1mm to dojdzie do 11.1:1, aczkolwiek ja bym tyle nie zbierał, bo:
1. Zapewne nie masz 100% pewności, że głowica nie była nigdy zdejmowana i planowana.
2. Doprężenie to większa szansa na awarię, aczkolwiek nie mówię, że w ogóle będzie jakiś problem.
3. A jeżeli kiedyś będziesz musiał zdjąć głowicę z jakiegoś powodu?
4. Na głowicy i na bloku jest ogranicznik - takie kółeczko - za dużo jest jak się zjedzie je na gładko.