witam nie dawno kupiłem civic ej2 z tym silnikiem i pierwsza zagadka to świecący check auto jest po kapitalnym remoncie silnika ale coś było grzebane bo 2 takie same ej2 objechałem bez problemu dodatkowo koło aparatu zaplonowego jest 2 kostka która pasuje i jeden przewod jest bezpośrednio pod plus z akumulatora a drugi niebieski idzie gdzieś w wiązke jak przełącze te kostki auto chodzi normalnie bez różnicy o co chodzi?
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!
już go resetowałem raz włacza się szybciej raz troche później, a że z elektryki jestem słaby nie wiem jaką wartość powiny mieć różne czujniki więc nie wiem, bo od strony mechanicznej silnik działa bez zarzutów równo chodzi nie przygasa pali normalnie itp. różne tam pierdoły
[ Dodano: 2012-08-28, 12:15 ] teraz tak już kostka jest git i błędy
10-czujnik temperatury powietrza lub jego obwód ( to krokowy?)
17-czujnik prędkości to wiem bo szaleje czasem pokazuje prędkość czasem nie a wymieniłem w skrzyni wiec co jeszcze może być?
21-zawór elektromagnetyczny rozdzielacza (abs) lub jego obwód nie mam abs 6gen z tym silnikiem miał da sie to kasować?
25-
41-Grzałka sondy lambda
[ Dodano: 2012-08-28, 20:23 ] wszystko usuniete poza abs spróbuj zmostkować czujnik:)