Tak jak w temacie, leci mi spod niej olej i zaczyna to być denerwujące, bo brudna jest cała miska i blok silnika z tyłu. Śruba była wkręcana na taśmę teflonową jednak jak widać ... z marnym skutkiem
A podkładkę montowałeś nową czy używkę? Posmarowałeś przed pierwszym montażem uszczelkę tak jak przy filtrze oleju? Uszczelki nowej jako takiej nie dostaniesz chyba, że coś zgodnego z wymiarem wyszukasz albo coś dociętego na wymiar, uszczelka np. z filtra oleju nie będzie pasować bo jest okrągła, a musi być płaska
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
z filtru oleju od citroena jest plaska i sie dosyć nadaje pod podkladke
A silnik sie zjebal chyba po dzwonie bo jeszcze nie wiem dokladnie na razie dopiero jest caly czekam az polakieruja a koles odpalal zadymil i mowi ze mozliwe ze wal zatarty.
tam jest taka uszczelka jakby dwurzedowa w podkladce- nie kupisz takiej samej - jak wroce do domu to sprawdze bo mam tak na wierzchu czy da sie np zastapic ja dwoma oringami.. ew zdejmij to wszystko wyjmij te strzepy uszczelki podmaruj konkretnie sylikonem dobrej firmy i odtlusc apotem przykrec- 2 uszczelki tak zreanimowalem i zyja, tylko trzeba potem uwazac przy odkrecaniu filtr aoleju...
Podkładkę miałem nową i montowałem jak filtr ... 2 lata temu. Było ok, rok temu coś zaczęło się sączyć, a teraz jest coraz gorzej Chyba zrobię na silikon tak jak atom mówi, bo co mi pozostało
kup sobie cos takiego http://allegro.pl/masa-uszczelniajaca-s ... 37921.html posmaruj uszczelke i masz z głowy najlepszy silikon jaki stosowałem w zyciu o ile to wogole silikonem mozna nazwac ... to jest uszczelka w płynie mozna to nawet stosowac zamiast usczelki nakładajac wiecej preparatu , w zyciu nie miałem przypadku zeby po zasmarowaniu reinzem gdzie kolwiek leciał olej