jak bede zle mowil to niech mnie ktos poprawi.
Jezeli chodzi o filtry powietrza to roznica jest w tzw mokrych i suchych. Cała reszta to poprostu filtr i nie ma chyba roznicy miedzy suchym KNECHT'a a np Filtronem.
No ale miedzy np suchym filtrem no name z allegro a suchym knechtem jest roznica w cenie i w dzialaniu chyba tez? chodzi mi o opinie tej firmy czy ma dobre filtry czy nie
morchun93 szczeze to watpie ze w roznicy okolo 10-15zł dostaniesz jakas lepsza jakosc materialu filtrujacego. Zaplacisz jedynie za firme a nie jakosciowo lepszy produkt. Watpie tez czy jeżdzac na Filtronie czy Knechcie zauwazysz jakas roznice i czy twoj silnik bedzie czul sie lepiej w zwiazku z wydanym wiekszym kosztem na filtr powietrza.
roznice bedziesz mial w pudelkach jedno bedzie ladniejsze z k&n wezmiesz dostaniesz nalepke gratis takie sa roznice jeden ladniej drugi brzydziej wyglada a ta sama funkcje pelnia chyba ze naprawde z wyzszej polki bierzesz to maja wiekszy przeplyw powietrza i szybciej filtruje niemma sciskania weza i szybciej sie wkreca auto
K&N to filtr typu mokrego wysokiej klasy. Jeżeli uważasz, że K&N filtruje tak samo jak np. suchy Knecht dużo tańszy.... twoja sprawa. Radzę poczytać trochę o testach filtrów powietrza, czytałem takowe co prawda na przykładzie filtrów motocyklowych, ale zasada w moto i auto taka sama przecież.
Zgodzę się z przedmówcami, mam wkładkę K&N oraz zwykły filtr filtrona i największa różnica jest w przedziale obrotów 6000-7200 oczywiście na korzyść K&N
morchun93 to zrób w ten sposob ze zajdziesz do sklepu i powiesz ze poprosisz filtr powietrza do Hondy CRX ED9. Wtedy zdasz sie na sprzedajacego co poda.
Ja osobiscie bral bym filtrona inie przepłacał a różnice odkładał na K&N.
tylko jak sie zgłosi w sklepie po filtr np k&n typu mokry napewno mu takiego nie sprzedadza gdyz w katalogach z normalnymi czesciami nie posiadaja takich filtrów mozesz jedynie szukac w sklepach z akcesoriami tuningowymi
Pablo tu nie chodzi tylko o sposób oddawania mocy, ale filtrowanie pyłów, kurzu i innego świństwa z powietrza, które większość filtrów jednak przepuszcza w mniejszym lub większym stopniu. K&N przepuszcza ich baaardzo mało z tego co pamiętam z testu. Jak zwykle bywa w takim przypadku wygrał filtr jakiejś kompletnie mi nieznanej firmy amerykańskiej za GRUBE $$$ (chodziło o filtry do motocykli, żeby była jasność).