przema72 napisał(a):to ze miska jest czysta to nic nieznaczy , jesli masz mozliwosc to sprawdz nawet same korbowodowe i wymieniaj , nawet sie dwa razy nie zastanawiaj
sebastian1984men napisał(a):wymieniac powiadasz a jakie argumenty za tym dajesz
ja mam d16a9 na zeliwnej podpoze walu i niewiem skad ceny bierzecie ale z acl panewki korbowe 110zl:D i male pytanie panewki zmieniac bez wyjmowania walu i go sprawdzenia jak niema rys bo jak z zasady panewki wymienialem to wszystkie i wal do sprawdzenia i wygladzenia ewentualnego i pokrycia go jakas tam warstwa oddawalem srebny zloty odbieralem:PTERMINATOR napisał(a):Cenę podaje Przemo z grubsza a nie dokładnie poza tym jak go znam nie podał ci cenę tych o których ty mówisz czyli acl duraglide które kosztują 110 zł tylko acl race za blisko 190 zł. Poza tym jak masz wymieniać to tak jak piszesz komplet polecam.
http://www.topendpower.pl/c/pl/13_63_18 ... newki.html

M!R@S napisał(a):Ja kupiłem kiedyś silnik z przebiegiem 212tys km. i panewki wyglądały dosłownie jak nowe !! ale i tak je wymieniłem bo skoro masz okazje to z niej skorzystaj

M!R@S napisał(a):Taka jest prawda, oszczędzając płacisz 2x. Przy okazji będziesz miał silnik w idealnym stanie i spokojnie będziesz mógł martwić się jakimiś innymi duperelami do rexa i będzie wszystko robione profi.
crx do sprintu i na niedzielne przejazdzki d zabawy bmw e36coupe 328 bardzo duzo frajdy caly rok 
mr073k napisał(a):Ja bym polecił wymianę korbowych, i sprawdzenie głównych, niedawno się na tym przejechałem. wymieniałem pierścienie i korbowe były ok, nie sprawdziłem głównych, i mi po 5 tyś środkowa główna się tak zużyła, ze wał nawet na szlif się nie nada. Więc jak robić te korbowe, to i sprawdzić koniecznie główne.
blok idzie i tak do planowania
bo uszczelke glowicy zmieniam i blok i glowica beda planowane a przy okazji dojdzie sprawdzenie walu tulej cylindra:D bo np w silniku alfy romeo 145 1.7boxer16v ruszenie dolu bylo smiercia dla silnika:P Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości