witam wszystkich mam pytanie,robilem uszczelke pod glowica i planowanie.po zlozeniu auto niema mocy i jak by palil nie na wszystkie gary.moze ktos wie co sie stalo.pozdrawiam
sam zakładałeś uszczelke? mozliwe ze jest szczelina miedzy cylindrami, kiepska uszczelka zle zmontowane coś jest krzywo, trzeba sprawdzić kompresje i bedzie jasno jak 2 cylindry koło siebie nie mają odpowiedniego srezenia, ew ktoś zle rozrząd lub coś innego ustawił
MOZE uszczelek zalozyl ok a cos innego zle podlaczyl lub zruszyl jakis przewod jak masz kogos w poblizu z identycznym silnikiem porownaj wszystkie kable przewody podlaczenia to chyba najtansza metoda.zobacz czy komp nie pokazuje bledu jesli tak zresetuj go .to wcale nie musi byc wina uszczelki.
powtórze się sprawdz kompresje minuta roboty i wyjdzie czy nie jest ze coś przy uszczelce, moziwe ze trzeba było liznąć jeszcze raz ew ktoś zawalił sprawe gowice, znajomy też tak miał i po wymianie uszczelki nie palił na 2 gary całkiem była szczelinka miedzy 4a3 ylindrem
Dziś odebrałem od szlifierza głowicę.
Z planował mi ją o 0,5 i teraz mam pytanie do was bo chciałbym kupić uszczelkę Cometica jaką byście polecali ? Tzn jak najcięższą czy jak najgrubszą dostępne są 4 rodzaje od 76mm do 79mm
[ Dodano: 2009-07-03, 16:17 ] czy ta uszczelka Cometic będzie pasowała do mojego D16Z2 ?