mam problem z rozrusznikiem a jak mi się wydaje (a nie znam się na automatach - bo to moje pierwsze z nim spotkanie) z czujnikiem hamulca. Nieraz zapala normalnie a czasami pomimo wajchy na "P" i wciśniętego hamulca zapala mi się kontrolka "brake" i rozrusznik milczy. Nie jest to problem z akku bo podłączenie rozrusznika "na krótko" rozwiązuje problem.
tyle że głupio podnosić maskę i odpalać na kabelki. może ktoś już się spotkał z takimi objawami??
nie wiem jak jest w hondach ale w oplach zeby zapalic przy polozeniu park nie trzeba wciskac hamulca.... tylko przy polozeniu neutral trzeba wcisnac hamulec...
W civie 5gen automacie bieg na P i nie trzeba bylo miec wcisnietego hamulca, taka sama sytuacja byla na N. Jak bys zostawil na D lub R to rozrusznikiem w ogole nie zakreci, totalna cisza. W solce kontrolka "brake" jest z recznego?
Fotografia ślubna, reportażowa i motoryzacyjna www.sm-foto.pl
kontrolka "brake" jest od ręcznego też ale jeżeli ręczny jest zwolniony i przekręcam kluczyk zapala się znowu.
jeżeli nie chce zapalić nie działa na żadnym położeniu skrzyni biegów i niezależnie od ręcznego.
Jeżeli ma ochotę zapala na dotknięcie.
[ Dodano: 2009-05-26, 11:56 ] odświeżam temat...
naprawdę nikt nie ma pomysłu co może hani dolegać??