Witam szukalem szukalem i nie moglem znalesc odpowiedzi!!potrzebuje natychmiastowej pomocy jutro musze kupic oringi a nie wyjelem starych nie mam jak :/ czy ktos moze mi napisac rozmiary wszystkich oringow w D16Z5!!! i do czego jaki rozmiar!! musze miec na jutro te rozmiary!!! ........ Prosze o pomoc!!!!
Spokojnie, pójdziesz do sklepu to ci w katalogu wszystko wyszukają. Nie ma z tym problemu, do d16z5 mają większość części na miejscu (w sklepach z częściami do japońców). Ostatnio kupowałem kompet uszczelek do d16z5, mieli wszystko na miejscu, różnych marek, do wyboru do koloru.
pzdr
no dzieki chcialem kupic oringi odzielnie w sklepie agroma bo nie stoje za dobrze z funduszem......a jeszcze kilka rzeczy do zrobienia mam zacza kopcic po wymianie oleju...i wogole sie wszystko zaczelo pier..... dlatego chcialem wymiary oringow.....bo leci po silniku
[ Dodano: 2009-04-06, 23:51 ] dzieki dzieki ale nie ma w tych schematach rozmiarow oringow:/...
chyba chodzi ci o simeringi - wbijany w pompe oleju 31x46x8
- pod sprzeglem 80x100x10
- walki rozrzadu 27x43x9
najlepiej jak kupisz to wszystko z firmy NOK, moze tez byc CORTECO, no i pamietaj ze sa w sprzedazy simery kierunkowe maja takie skosne wypustki na tej wardze ktora pracuje z elementem wirujacym, jak na nie trafisz to kup tak zeby wirujacy element w srodku (czyli wal korbowy badz walek rozrzadu) "wciagal" oliwe do srodka a nie na odwrot, wal w simeringu pompy wiruje w lewo, pod sprzeglem w prawo, walki rozrzadu w lewo
oringi uszczelniaja np aparat zaplonowy i jak tam ci sie leje to najlepiej wyciagnij ten zuzyty i idz z nim do sklepu to ci dobiora