Mógł by ktoś opisać wymianę kasowników w B16 na kasowniki z H22.
Nie znalazłem posta z dokładnym opisem wymianą. Najważniejszą informacją jest jakie podkładki są potrzebne, jaka średnica wewnętrzna i zewnętrzna, jaka grubość jest najlepsza i z jakiego materiału. Różne źródła różnie mówią, niektórzy że równo 1 mm a inne ze jeden z kawałkiem.
Jeszcze jedna sprawa, może ktoś ma dostęp do LMA w lepszej cenie niż w aso.
czasami widywalem na H-T do sprzedania, jak sie jakies pokaza to moge sprobowac sciagnac, ale to troche poczekasz
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
Czy 400zł to naprawdę aż tak dużo, żeby chcieć jeszcze taniej ? A wymiane napisałem Ci na GG i nie wiem czego tu nie rozumieć. Wyjmujesz stare, wkładasz nowe z podkładką, zalewasz olejem i to wszytsko. Godzina roboty z piwkiem w ręku.
400 zł to nie jest tragiczna cena ale jeśli można zapłacić taniej za to samo to po co przepłacać.
[ Dodano: 2008-03-05, 15:24 ] Dowiadywałem sie w ASO i facet podał mi następującą cenę za komplet do B16A1 1900 zł plus upust ok 10% jaki mam u nich to i tak wychodzi kolosalna cena. Co do kasowników z H22 według niego cena jest podobna ale znalazł kasowniki z NSXa które są podane jako zamiennik do B16 i one by kosztowały 400 z groszem.
Z kolei Pati faktycznie może mieć za 33 zł za sztukę czyli niecałe 270 zł komplet.
Wybór jest oczywisty. Tylko dziwi mnie to że kasowniki z H22 są w tej samej cenie co do B16
To trafiłeś na naciągacza. Zadzwon do innego ASO i sam sprawdź.
Jako, ze mnie molestujesz na pw to tu napisze, żebyśta wiedzieli jaki ja jestem dla Was dobry.
Profilaktycznie odłączamy klemy od aku
Zdejmujemy dekielek od świec
Wyjmujemy kable WN
Odkręcamy pokrywę zaworów
Zdejmujemy pokrywę zaworów
Odkładamy na bok pokrywę zaworów
Patrzymy, czy położylismy ją na dobry bok.
Kontemplujemy piękny widok.
Odkręcamy czaszopowstrzymywacze wałków rozrządu.
Zdejmujemy wałki rozrządu i popychajła.
I TERA DOKŁADNIE NIE PAMIĘTAM, ale napisze
Pomiędzy sprężynkami zaworowymi będą umieszczone STARE LMA. To jest jest tak dobitnie POMIEDZY, ale jak będziecie to miec przed oczami, to będziecie wiedzieć. Wyjmujemy je, wkładamy podkładkę WIECEJ niż 1mm. Ja dałem 1mm i to nie jest jeszcze super czysty dźwięk stąd też twierdzę, iż, że, gdyż, bo, dźwięk jest troche czymś zmutowany. Robiąc to teraz, dałbym 1,2 mm. Całość zalewamy oliwą i składamy w odwrotnej kolejności.
mam pytanko czy z użyte LMA zachowują się tak ja na tym filmiku ??
-- > http://pl.youtube.com/watch?v=SQPj4g-h1k8 bo mi strasznie coś stukało i właśnie to bym obstawiał
i jeszcze takie pytanko czy mogą one mieć poza dźwiękiem jakieś negatywne skutki na silnik ??
np. brak mocy i różne dziwne przypadłości typu gaśnięcie auta ??
aha a odnośnie LMA z h22 to co z tymi podkładkami to zkąd je wziąść i gdzie je wcisnąć
czy biorąc LMA z innej B serii też muszę się bawić w podkładki ??
z innej b serii kasowniki beda pasowa bez problemu, wkladasz bez zadnych podkladek i latasz:) jak chcesz sciagam kasowniki do b serii za 700 zl komplet
apropo tematu bo dopadłem go dopiero dzisiaj ,jak to jest czy zawory i kasowniki będą wyskakiwały jako błąd no kompie????? i teraz jakie to musi być stukanie żeby stwierdzic czy to zawory czy kasowniki jest jakaś różnica???chodzi o to czy kasowniki poprosru ostro napierdal.....ą żeby je poznać ????dzięki za odp
...B16A1 zamknięte w EE8... FOG LIGHTS+GATHERS 1.8 DIN+WIND DEFLECTORS+MAP LIGHT+ARMREST+MUD FLAPS+REMUS+PERSONAL BOX+MIRROR'S COVERS+HEADLIGHT WASHER+BUMPER POLE
LMA mają troche inny dźwięk niż zawory ale troche trudno na forum opisać dźwięk. Jesli w silniku coś Ci chrobocze to napewno są LMA. Na youtube jest kilka filmików jakie dźwięki wydalają zużyte LMA.