Urwana Szpilka!!!!!!!!

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-12-14, 01:35

Bartiss, To dlaczego tym sobie głowę zawracasz ?
Mechanik spierdzielił , to niech poprawi swoją robotę.W ten sposób nauczy się odpowiedzialności za swoją pracę . Ty za niego naprawisz , a on luzik następnemu spapra i jeszcze będzie twierdził ,że jest najlepszy w całej okolicy.

tytoos
Forumowicz

przez tytoos » 2013-12-14, 13:00

ze mnie kumple sie smieje, ze odkad kupilem sobie dynamometra to wszystko co przykrecam szukam z jakim momentem :D
ale przynajmniej wiem, ze jest tak jak powinno :ok:

Grzechu85
Forumowicz

przez Grzechu85 » 2013-12-14, 18:24

Z tym kluczem dynamometrycznym to do końca nie jest tak happy, jeśli śruby lekko wkręcają sie beż oporu to ok klucz jest przydatny ale gdy mamy jakieś stare śruby które ciężko się wkręcają są przeciągnięte czy też gwinty są słabej jakości (a życie pokazuje że takie się trafiają) to klucz taki jest o kant dupy potłuc bo zawsze wtedy będzie przekłamywał moment dokręcenia, zwykle będzie za słabo dokręcona taka śruba bo jakieś straty sił pochłonie np. słabej jakości gwint co ciężko się wkręca.

atom1
Moderator

przez atom1 » 2013-12-16, 23:18

nigdy nie urwala mi sie taka sruba przy dokrecaniu- ale dwa razy przy odkrecaniu ja urwalem, nie moglo zruszanie, mlotkowanie itp, nie wiem ktos musial to tak dopierdzielic, al bo zamulic gwint ze nie dalo sie wykrecic
http://demotywatory.pl/6670/MODERATORZY
moj feedback http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=30&t=19664&p=203599&hilit=atom1#p203599
Mój warsztat: http://www.atomoto.eu

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2013-12-17, 01:18

Grzechu85, Każdy dobry mechanik , zawsze sprawdza stan śruby , bądż nakrętki zanim ponownie ją zamontuje.Jeżeli nie nadaje się do ponownego montażu to eliminuje i zakłada nowa . Proste i nie skomplikowane ,prawda?

atom1 napisał(a): ale dwa razy przy odkrecaniu ja urwalem, nie moglo zruszanie, mlotkowanie itp, nie wiem ktos musial to tak dopierdzielic, al bo zamulic gwint ze nie dalo sie wykrecic

Czasem zwykła korozja narobi sporo problemu i jedyne wyjście to ukręcić i bawić się naprawą urwanej śruby :razz:

Bartiss
Forumowicz

Samochód: Civic ED7 sohc VTEC

przez Bartiss » 2013-12-17, 11:00

Vincent napisał(a):Bartiss, To dlaczego tym sobie głowę zawracasz ?
Mechanik spierdzielił , to niech poprawi swoją robotę.W ten sposób nauczy się odpowiedzialności za swoją pracę . Ty za niego naprawisz , a on luzik następnemu spapra i jeszcze będzie twierdził ,że jest najlepszy w całej okolicy.

Po tym wszystkim wolę już sam się tego podjąć, jeśli mi się nie uda, to może kogoś poproszę, kto się na tym zna, lub z takim przypadkiem sobie poradził. Od razu mu mówiłem, czego tego nie zrobił tak jak trzeba, to powiedział, że on sobie z tym nie poradzi i wg niego trzeba ściągać głowicę i to rozwiercić, dlatego wolałem napisać tutaj. W każdym razie, owy znajomy mechanik, do którego do tej pory miałem zaufanie, więcej już na mnie nie zarobi. Po ostatnich akcjach, doszedłem po prostu do wniosku, że jak czegoś w danej chwili nie mogę zrobić sam, to samochód muszę odstawić, bo znajomy alebo byle kto zrobi za grosz, ale coś spieprzy, a dobry mechanik zrobi tak jak samemu by się robiło, ale przeważnie taka osoba nie ma czasu, bo ma gro roboty.
Auto Detailing
- regeneracja lakieru lamp i reflektorów
- zabezpieczanie lakieru tworzyw sztucznych i felg powłokami kwarcowymi-Gtechniq
- trwałe powłoki na szybę odpychające wodę, zabezpieczanie tapicerek skórzanych i materiałowych

tel.797 240 059

GutkoCrx
Forumowicz

przez GutkoCrx » 2013-12-17, 23:12

Dymek napisał(a):Mnie dziwi jedno, jak on to mógł urwać :) są momenty dokręcania w manualu podane a nie na pałę. i powiedział po skręceniu silnika... kto tak robi ? :szok:

co z tego że w manualu są podane siły z jakimi trzeba dokręcać, ja dokręcałem wszystkie śruby kluczem dynamometrycznym i tak ostatnio zerwała mi się szpilka... Prędzej spracowana śrubka może być problemem nie za mocna siła dokręcenia.
fura już śmiga i jest pięknie :D

Poprzednia strona