ja też przechodziłem ten problem, uszczelka która jest w zestawie z tym kolektorem - jest gruba i guzik warta...
Niby się dopasuje ale po jakimś tygodniu ją szlak trafil...
Założyłem orginalną metalową, wysmarowałem pastą głowicę i kolektor i skręcałem podoli po każdej śrubce żeby się łądnie uleżało. Flansza się wyprostowała, siadła ładnie i jest szczelne już z rok... spokój cisza...
M!R@S zajezdzalem do takiej firmy, ale powiedzieli, ze nie maja jak tego zamontowac, bo kolektor jest za maly itp., objezdzilem tez wszystkie firmy slusarskie w Bialymstoku i okolicach i ta sama gadka
witam ja miałem kilka dni temu podobny problem wydmuchało mi uszczelke w Z5 turbo nawet kawałek osłony od rozrządu spaliło :| kolektor je..bajowy baran mam:) kolektor był spawany i przy okazji zeby go wzmocnić wspawane były takie 2 kawałki blachy i własnie po tym zabiegu pokrzywiło flansze ale juz wszystko ogarniete w Białej Podlaskiej u Osowskich splanowali mi 2 flansze skasowali 60zł i zadnych problemów nie robili ze cieżko było zamocować czy coś w tym stylu pozdrawiam
Sebastian_O napisał(a):Założyłem orginalną metalową, wysmarowałem pastą głowicę i kolektor i skręcałem powoli po każdej śrubce żeby się łądnie uleżało. Flansza się wyprostowała, siadła ładnie i jest szczelne już z rok... spokój cisza...