a gdzie jest dokladnie termostat bo jutro chce wymienic i nie wiem zabardzo gdzie on sie znajduje ? slyszalem ze w przewodzie wlotowym do chlodnicy na dole, ale czy jest on odrazu kolo chodnicy jak odkrece ten przewod czy gdzie prosze o instrukcje z gory dziekuje
termostat jest w takiej okraglej obudowie przy bloku silnika, a konkretniej nad rozrusznikiem, potrzebujesz klucza najlepiej nasadowego 10 mm, odkrecasz dwie sruby i termostat masz na wierzchu, nie zapomnij wczesniej spuscic troche plynu(nie musisz wszystkiego tak ok 2 L powinno starczyc)
Odgrzebując temat, w dogrzaniu silnika ważną rolę odgrywa przedni zderzak, jeżeli był modyfikowany tzn. jeżeli pozbawiony jest tych plastików pod rejestracją czyli jednym słowem jeżeli stojąc przed samochodem w odległości 5 m widzimy chłodnicę to nie ma bata żeby podczas jazdy w obecnych temperaturach dogrzać silnik i wymiana termostatu nic nie pomoże.
Wymieniłem termostat i jeden wniosek jaki mi przychodzi do głowy to ten że wykonałem kawał niepotrzebnej roboty i wyrzuciłem dobry termostat. Dodam że wcześniej po lekkiej stłuczce z niechlujstwa wyrzuciłem te plastiki.
saper72, tez mam te plastiki powywalane bo sie polamaly i w te dziure w zderzaku wsadzilem siatke, ale ja nie mam zadnych takich objawow ja ty
a co do nagrzewania - zrobilo sie zimno i z tego powodu teraz silniczki wolniej sie nagrzewaja, ale 15 min to przy obecnych temp troche duzo
ok.
Chciałem tylko powiedzieć że jeżeli temperatura na postoju podnosi się, a gdy zaczniemy jechać spada i to drastycznie to wina nie leży po stronie termostatu.
Tak tylko piszę bo widzę że sporo osób termostaty wymienia.
saper72 napisał(a):ok. Chciałem tylko powiedzieć że jeżeli temperatura na postoju podnosi się, a gdy zaczniemy jechać spada i to drastycznie to wina nie leży po stronie termostatu.
a czego? bo u mnie są takie objawy...(chyba)
Why do U drink and drive? When U can smoke and fly.
cos mi sie wydaje ze raczej lezy po stronie termostatu bo jak stoisz to nie ma przplywu powietrza przez chlodnice wiec sie silnik nagrzewa a jak jesdziesz to takowy przpływ jest i silnik sie zabardzo zchladza
Nie chce mi się więcej pisać. Nie czytacie całych tematów tylko dwa ostatnie posty, nie można wałkować wszystkiego w kółko przez dwie strony.
Ale chyba to logiczne że jeżeli na postoju silnik nagrzewa się szybko to chyba termostat działa (załóżmy że nie działa i jest zamknięty) a gdy ryszymy temperatura nagle spada (termostat zamknięty) to chyba nie jest winą termostatu tylko zimnego powietrza które dmucha w chłodnicę.
Może załóżmy temat: "Kto wymienił termostat i nic się nie zmieniło."
saper72, jakos na postoju tez mi sie nagrzewal a potem tem spadala jak jechalem i wina byla termostatu, ale czego sie ciekawego dowiedzialem to to ze sa temostaty na zime i na lato
silnik sie nagrzewa u mnie kolo 4-5min przy jezdzie do 3 tys obr
jaka cienka kreske chodzi Ci o polowe
normalnie wskazówka powinna byc troszke pod połową
silnik sie nagrzewa u mnie kolo 4-5min przy jezdzie do 3 tys obr jaka cienka kreske chodzi Ci o polowe normalnie wskazówka powinna byc troszke pod połową
chodzi o ta kreske na samym dole - jest tam taka gruba razem z ta cienka
mi po okolo 10 minutach sie "nagrzewa" delikatnie nad ta kreske i wiecej nie idzie
Wszystkim mozna przedstawic swoja milosc do CRX'a - napis w avatarze zrobiony jest ze zuzytych wykalaczek