siema- sie-nie-ma.
wiec pacjent to glowica od z5.
planowana byla 2razy ja ja musze splanowac raz 3 bo znowu wydymalo uszczelke. ja niemam zamiaru oszczedzac i odrazu chce cometica.
Nie wiem ile lacznie materialu zostalo zebrane z glowicy bo nie ja robilem ostatnie dwa szlify. Ostatnia uszczelka to v. reinz.
cometic ma 4wymiary i nie wiem ktora wybrac.
najgrubsza czy prawie najgrubsza.
czy jak wsadze najgrubsza tj 1.2mm stanie sie wielka szkoda czy lepiej pchac 1mm?
Mnie też 2 razy reinza wydmuchało po przebiegu może 4-5tys. teraz mam elringa już ok.8tysa nakręcone i wszystko ok. Spotkałem się już kilka razy ze słabą żywotnością reinza.Ja osobiście już tego nie kupię.
z tego co chyba wiem to nie jest n/a ale reinz nie ma dobrych uszczelek pod głowice tez miałem reinza i tez wysrało , kupiłem erlinga za 60 zł i nic sie nie dzieje ;p
ale tak jak u ciebie to raczej bym pierw dogadał sie ze szlifierzem ile ci splanował głowice i czy mocno była pokrzywiona, jesli była sporo to znaczy ze silnik mogł byc sporo przegrzany .
no i jesli chodzi o uszczelke to ja bym dł u ciebie około 1mm bo ja jak planowałem głowice to szlifierz zawsze zbierał około 0.20 czyli tak strzelajac jesli były by 3 x po 0.20 a mogło byc i wiecej to przy uszczelce 1mm zawsze mas jakis tam malutki zapas a turbo chyba sie nie pogniewa jak bedzie troszeczke odprezone
Dobra,
Zamowilem uszczelke ale oczywiscie- niema jej.
Pozostaje mi jarus albo ebay.
Teraz pytanie-
bo jeszcze jest rozmiar;
.080" wiec to jest 1.4mm na ebayu.
Lepsza bedzie od 1.2mm?
Panowie,wczoraj wymontowałem głowicę z auta silnik d16a9,w głowicy mam głębokie wżery od wody głębokości 1mm.Głowica nie była nigdy planowana(do granicznego punktu ma 1mm) Pytanko czy ktoś jeżdzi na głowicy splanowanej 1mm i czy jest wszystko ok?