odpaliłem ją rano. wszystko ok.. poczekalem chwilke wrzuciłem wsteczny i pojechałem... przejechałem może 20 metrów, odpalila sie kontrolka check engine i samochód zdechł. pompa paliwa przestała cykać, nie słychać jej wcale, na kompie nie miga dioda...
miał ktos cos podobnego?
Ostatnio edytowano 2009-01-14, 13:30 przez Muody, łącznie edytowano 1 raz
a ten sławny przekaźnik masz już przelutowany czy jeszcze nie?
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
hyh mi najpierw opadla , tak jak by wyjac 3 swiece a potem zdechl. na obciazeniu zdeych tzn biegu na luzie daje rade ale niskei obroty, i czujnik w aparacie poszedl .. i tez engine sie swieci.. po wymianie aparatu nadal bledy 8 i 9 . a jakies bledy masz ??
pirul napisał(a):a ten sławny przekaźnik masz już przelutowany czy jeszcze nie?
z tego co czytałem to przekaźnik ma zupełnie inne objawy - problem z odpaleniem na ciepłym jak pamiętam... ale w sumie może i by wypadało przelutować...
ja stawiam na przekaznik tez czasami tak mnie zaskakuje ale nie mam nigdy czasu sie tym zajac pozaty zdaza sie to bardzo rzadko a objawy tak jak opisales zchodzi z obrotow i zdycha
abuszajke napisał(a):Przestańcie na litość B., stuknijcie się do Q. nędzy, honda nie zdycha tylko umiera, albo odmawia posłuszeństwa kiedy jest niewłaściwie traktowana
Jak przekaźnik pompy nawali (nie słychać "cyknięcia" jak zwiera przy przekręceniu kluczyka) to świecą się wszystkie standardowe kontrolki + check engine (non stop). Trzeba go wyjąć i przelutować podejrzanie wyglądające styki (będą miały takie okrągłe pęknięcia). Jakby Ci totalnie zdechł przekaźnik (w co wątpię) to mam jeden na zbyciu.
Muody napisał(a):a sprzedać nie sprzedam jej.... raczej... chyba ze ktos da dobrą cene
nie sprzedawaj, ładna jest
1. Najpierw zrób karoserie, 2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce, 3. Teraz dopiero możesz modzić silnik. EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE