czy odcinka w d16z5 przeniesiona do 8200 będzie bezpieczna dla silnika? noszę się z zamiarem zakupu komputera ze zmienionym epromem od elcomo, a tam odcinka właśnie jest ustawiona na 8200
a co poza odcinką jest w kompie i w silniku dłubane? w serii nie ma sensu przesuwac samej odcinki, jesli reszta nie jest wystrojona do konkretnego motoru nic na tym nie zyskasz poza kreceniem silnika, ktory juz straci dawno moment w takim zakresie bo bedzie powtarzal mape z ostatniego seryjnego zakresu, popros zeby nie ruszal tego i tyle, chyba ze masz cos dlubane ale wtedy bys pewnie sam wiedzial czy ci sie taka zmiana oplaca
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
w kompie są podobno zmienione mapy paliwa i zapłonu, a było strojone pod silnikiem z dolotem, kolektor 4-2-1 i wydech 2,25'', ja u siebie nie mam jakiś wielkich modów dolot, 4-2-1, brak kata i końcowy zmieniony, no i jeszcze jest lekki zamach
tzn, ze chcesz kupic kompa strojonego pod innym silnikiem do swojego silnika, tak? ja bym sie zastanowil, jak stroic to swoj komputer i pod swoj silnik a nie kupowac czegos, co niewiadomo jak bedzie latac u ciebie, mapy sie ustala indywidualnie w zaleznosci od roznych czynnikow, u ciebie np. moze byc wyzsze egt w jakims tam momencie i stopisz tłoki jak bedziesz pałował auto, zastanow sie dobrze, zreszta niech sie inni wypowiedza, bedziesz mial jasnosc
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Nie ma co gadać, mapy trzeba wystroić na swoim silniku! A przesuwanie odcinki ma sens o ile jesteśmy w stanie zapewnić dobrą sprawność napełniania na takich obrotach - a więc odpowiedni dolot, wylot i wałki. Z wykresu z hamowni będzie widać, do jakich obrotów jest sens kręcić.
A co do wytrzymałości - 8200 to jeszcze nie tak wiele, parę osób miało taką odcinkę i nic się im nie sypało, ale nie wiem czy nie warto już zainwestować w twardsze sprężynki zaworowe.
nie wiem, trudno powiedziec puki co, narazie pogoda jest do dupy to nie mam mozliwosci zrobienia jakiegos pomiaru, odcinka jest wyzej napewno, zakreciłem go raz do ponad 7500 a wczesniej mi ciął przy 7200 (do 8200 jeszcze nie kreciłem), ale ogolnie nie jest chyba zle, gorzej napewno nie jest. co do modów to tak; dolot- stozek tenzo R rura gumowa seria i kolanko alu, wylot- kolek 421 ebay rezonator(2,25) ebay reszta przelot na 47mm, zakonczone tlumikiem wm sport(2,25)
[ Dodano: 2008-07-24, 09:15 ] jak sie osuszy i sciepli postaram sie cos wiecej o tym napisac
to jak ci tak wczesniej odcinal to albo kreciles go na nie rozgrzanym silniku albo masz cos nie tak. powinno odcinac(na seryjnym kompie po rozgrzaniu ok 7600-7800)
bmk1607
przez bmk1607 » 2008-07-24, 21:27
to mi sie moze raz albo dwa razy darzyło ze mi odciął przy 7500, raz mi sie zdarzyło nawet mi przy 6800 chwycił, a ogolnie to zawsze rowno na 7200 łapał odcinke na rozgrzanym silniku
bmk1607, to coś miałeś nie tak mi ładnie wchodzi 7700-7800 odcinka na rozgrzanym, na zimnym powyżej 3000 nie kręcę nawet więc nie wiem jak z odcinką ale podobno na 7200 jest
no ja tez na zimnym powyzej 3000 nie krece, dopiero jak zlapioe temp na wskazówce to mu ładuje i zawsze po ładowaniu czekam przed zgaszeniem az sie silnik schłodzi. Odcinke zawse miałem na 7200 nawet na starym silniku, moze to zalezy od rocznika kompa, ja mam crx'a z 89'. Zreszta badz co badz to teraz juz mam nowy komp od elcom'a i odcinka napewno jest wyzej :]
[ Dodano: 2008-07-25, 12:18 ] wniosek z dnia dzisiejszego; odcinka na nowym kompie; 7800 powinna byc na 8200 teoretycznie, przyspieszenie do 100 w granicach 8 sek chyba nie mniej (to wszystko na pb98), zobacze jeszcze jak bedzie na 95, Na starym kompie smigalem na 95(do 100 miałem dokladnie 8,2)
Samo złapanie temperatury na wskazówce to jeszcze za wcześnie, tuż po osiągnięciu temperatury wody odcina na 7200 a na 7800 dopiero po następnych paru minutach, pod warunkiem że auto przez ostatnie dni było kręcone wysoko. Jeśli auto jest codziennie kręcone do 3-4 tys, odcinka czasem przesuwa się na 7200, i trzeba trochę popałować żeby się przestawiła na 7800.
dzisiaj troche popałowałem swoja honde, i co sie stało jak maske otworazyłem to zauwazyłem ze mi wode wywaliło z zbiorniczka od chlodnicy, czego to moze byc przyczyna??