Witam, nie znam się zbytnio na hondzinach. Ale muszę wymieć wałek rozrządu oraz kowadełka... Nie znam dokladnie oznaczeń silnika i nie chce kupić złych częsci...
Silnik zaczął podstukiwać, wyszło na to że 4 kowadełka są już bardzo wytarte, a jeśli kowadełka to i wałek... Chciałbym kupić nowe i zmontować.... Ale nie mogę nigdzie znaleźć... Pomoże ktoś? Ewentualnie ma ktoś może używane w bardzo dobrym stenie? Proszę o pomoc.
robraf napisał(a):pozatym masz na bloku silnik wykute literki i cyferki u mnie w d16z6 jest tak od przodu przy laczeniu ze skrzynia biegow
W każdym rzędowym silniku jest w tym samym miejscu - na łączeniu bloku z silnikiem pod króćcem płynu chłodniczego.
Zresztą jeżeli nie był swapowany, to powinno być oznaczenie silnika na tabliczce znamionowej.
Nowy wałek to tylko ASO honda i cena Cię zabije, ostatnio dowiadywałem się z ciekawości do silnia d16a9, ponad 1000 pln wydechowy, po usłyszeniu ceny podziękowałem za szukanie dolotowego.
po kontakcie telefonicznym mowi ze to w opisie to pomylka, poprawne oznaczenie jest w tytule... ja myslicie? warto? zalezy mi na samych kowadełkach i wałku
napisz na cvc klubie mysle ze duzo taniej znajdziesz te czesci bo sporo ludzi wymienia walki na jakies ostrzejsze wiec wyrwiesz sam walek, a czesci gory tez n apewno ktos ma z uszkodzonej glowicy
Przeglądając cvc klub znanalzlem tylko uszkodzony walek do y8 ...
Także zaczynam zastanawiać się nad tą głowicą z allegro... i teraz ostatnie pytanie, czy sam wałek i te kowadełka (dźwigienki) z z6 będą pasowały do y8? czy są identyczne?