Dymienie po remoncie silnika

emg
Forumowicz

przez emg » 2012-09-11, 09:08

dj-napster napisał(a):Civic B16A kolegi świeżo po kapitalce u EMG (dohcvtec.pl), nowe pierścienie i uszczelniacze, minuta 1:03 http://www.youtube.com/watch?v=nHW-DoqCdsI

wiec chyba nie ma reguły że nie może kopcić po remoncie, remont robił przeciez ktoś kto sie na tym zna i robi to dobrze...?

przyczyna zdiagnozowana i aktualnie się eliminuje ;).

M!R@S napisał(a):więc tutaj raczej chodzi o czystość pracy

raczej nie
http://www.dohcvtec.pl

modyfikacje n/a turbo kompresory remonty strojenie

Reksio
Forumowicz

przez Reksio » 2012-09-11, 10:47

W moim wypadku też nie jest tak że zawsze zadymi, po odpaleniu na zimnym nic się nie dzieje, dopiero po złapaniu temperatury. Wczoraj jak wracałem do domu to na dwóch krzyżówkach nic a na następnych dwóch przy starcie chmurka. Pod górkę jak śmigam to przy redukcji i trochę mocniejszym depnięciu gazu nic a jak już zjeżdżałem z górki po redukcji i naciśnięciu gazu pierdnięcie i siwo. Byłem już u mechanika, oglądał i mówił mi że w porównaniu z poprzednimi autami jakie robił nie ma tragedii. Kazał zrobić jeszcze trochę km, później regulacje zaworów zrobi i jak po tym po czasie nie przestanie to mówił że mam odstawić auto i będzie szukał i składał na nowo. Najgorsze dla mnie jest to że znów będę jakiś czas bez auta prawdopodobnie :(
Homo sum, humani nihil a me alienum puto.

Adi1990
Forumowicz

przez Adi1990 » 2012-09-11, 13:40

powiem wam tak, każdy silnik olej bierze. zależnie od eksploatacji, ale wkońcu to musi brać olej bo nie ma opcji, żeby jakaś część się nie przedostała. a np u mnie głupia sprawa przed remontem tak wpieprzał silnik olej że cały układ wydechowy był osmolony i po remoncie przez 500km kopcił bo się to wypalało i potem przestał inna sprawa jak mówi Miras są części i części jedne mniej dokładne drugie bardziej ja mam wszystko na acl i pierścieniach rikkena i niedługo też odpale ten silnik i wątpie żeby było mocne kopcenie mimo luzu rzedu 0,1
Pokażmy tym z bmw że życie nie kończy się na 6800rpm!

Poprzednia strona