jak w temacie mam problem ktorys raz z rzedu zaciera mi sie termostat był juz 2 razy wymieniany i chyba jest syf w układzie jak to wszystko ogarnac ?? szlaufem ??kto ma dobre rady...??
-czy moze jest jakas inna opcja pompa sie zaciera czy co ??.... jak ostatnio wymieniałem termostat to masa syfu sie na nim ogarneła
no dowaliłem bo miałem 3 miechy temu zalany dynagel i nie chciałem kupowac nowego ze wzgledu na to ze moneta i ten co spuscilem to zalałem i pewnie jakis syf sie tam jakis znalazł teraz tez kupiłem dynagel i to samo termostat do wymiany znowu ;/ juz mi kumpel dal borygo 5tke termostat kupiony tylko jak ten uklad przeczyscic ???
-wyciagnac termostat przykrecic obudowe zdjac górnego weza i dolnego ?? i szlaufa w weza ?? zalezy mi na tym bo jak jade to jest spoko ale jak stane w taka pogode to musze klime zapodawac zeby go chlodzic a auto mozna powiedziec ze potrzebne bo na firme poszło i cały czas jest w eksploatacji
prawdopodobnie poprzedni właściciel lał do układy wodę prosto ze studni i mógł zrobić się jakiś osad z kamienia w chłodnicy i to tak się może dziać.
moim zdaniem wyjąć i wyczyścić chłodnicę jakimś dobrym odkamieniaczem lub oddać ją do firmy która się zajmuje takimi sprawami , wtedy też się poprawi wydajność chłodnicy jak będzie czystsza
wszystko wiadomo syfu nie było wszystko zostało przeczyszczone szlaufem a potem kompresorem od nagrzewnicy chłodnice i blok chodziło głównie o opiłki metalu niefartownie poszedl dodatkowo czujnik wentylatora ;/ dziwne ze tak w krótkim okresie czasu ale sie zdarza dobrze ze klima robiła swoje jak by nie ona to dawno by silnik sie przegrzał a juz nie mówiac co by było z uszczelka w najlepszym wypadku pozdro