Auto mi się wyłączyło w czasie jazdy na autostradzie dojechałem do domu i tak stoi i nie jeżdżę bo nie wiem co i jak znajomy mówił mi że jak to panewki to się tego nie naprawia ja sam nie wiem bo się nie znam a na pewno coś się jeszcze popsuło. Nie wiem czy taniej nie wyjdzie kupić 2 silnik i go przełożyć?
no skoro na tym co słychac jeszcze jechałes i film potem kreciłeś to wał out i panewki tez. lepiej kupić dół niż cały silnik. po co wywalać kase w błoto ??
sebas napisał(a):najszybciej będzie zmienić silnik Tanio można kupić jakieś d16w4.
A jak to jest z osprzętem czy ten który mam pod D16Z6 podejdzie bez problemu pod D16W4 na zasadzie plug and play? A taka mała sprawa orientuje się ktoś ile kosztuje taka przekładka tego samego silnika?
Ja swoje d16z5 w ed9 przekładałem sam jeden dzień pracy zaznaczam mechanikiem nie jestem tylko amatorem myśle że dobry koleś ogarnie w 5 godzin czyli jakieś 400pln musisz liczyć amator D 16z6 w solce z klimą pewnie kwotą 200 pln sie zadowoli ale możesz mieć nie dociągnięcia
Jak się wczoraj patrzałem to widziałem na bloku takie coś jakby pajęczynki i nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym bo auto jak jechałem na autostradzie ponad 200km/h to mi się wyłączyło, zjechałem na pas awaryjny i tak się turlałem aż się auto zatrzymało a że do zjazdu było z 500metrów to odpaliłem ponownie silnik i zjechałem z autostrady na zwykłą drogę a silnik już zaczął tak hałasować. Olej miałem bo to był powrót do domu i jak jadę w dalszą podróż to zawsze sprawdzam przed wyjazdem i sprawdziłem po na zimnym też był;/ Silnik brał olej ale bez przesady. Jakiś czas temu zaczęły mi się zapalać kontrolki od oleju i ładowania pytałem na forum i brak konkretnej odpowiedzi i tak nic się nie działo więc jeździłem, obroty i reszta była ok. Tylko te kontrolki się paliły jak zapłon przekręcałem później gasły.