klakier666 napisał(a):nagrzewa sie po okolo 10 - 15 min jazdy ... bo tyle zabiera mi dojechanie do pracy xD przed samym budynkiem zaczyna w koncu ladnie grzac w kabinie xD az sie nie chce wychodzic
ja jak w zeszlym roku musialem swoja z garazu wyciagnac w zime zeby na przeglad jechac to bylem w szoku bo juz po 3-4km czulem w autku cieple powietrze
civic-em jezdze na codzien i ten dran to sie nagrzewa dopiero po 7-8 km
i nie chodzi tu o to ze kabina w solce mniejsza to szybko sie grzeje,tylko o temperature powietrza jaka jest po przejechaniu danego odcinka
siedzi biedne na tym mrozie
czy to ma moz jakis zwiazek ? bo moj civic z 94 roku w identycznym momencie na trasie do pracy zalaczal cieplo
a palil o niebo mniej xD jednak chyle czola temu autku
nie znam sie na samochodach
dopiero sie ucze
"klakier666 napisał(a):nagrzewa sie po okolo 10 - 15 min jazdy ... bo tyle zabiera mi dojechanie do pracy xD przed samym budynkiem zaczyna w koncu ladnie grzac w kabinie xD az sie nie chce wychodzic
jak nie ma siły jechać bo za małe obroty to i palił będzie więcej
przy totalnie zepsutym termostacie robiłem jakies 120km, po przejechaniu 2-3 km w kabinie mam juz ciepło a wskazówka jest w połowie skali
w lato solka paliła mi ok. 8l max
rekord to 530km na 38 litrach paliwa jazda do zakopanego, jazda w gorskich korkach, powrot do domu i jeszcze jazda po moim miescie 
wskazowka temp silnika na polowe wchodzi jak dojezdzam do domu ... a normalnie byla lekko powyzej C
zobaczymy kiedy bede musial jechac na stacje narazie przejechalem 35 km i wskazowka lekko sie ruszyla
mam nadzieje ze trafilismy w dziesiadke 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości