wcześniej moja solka d16z6 szła równa lub dostawała baty od a3 tdi po chipie 134 koni, zmieniłem kolektor na jebajowy i zamiast kata dałem tłumik przelotowy i a3 teraz widzę za każdym razem w lusterku
jestescie mi w stanie powiedziec ile kosztuje taki mod : kolektor jebajowy (ok 350 zl to wiem) + przelot z kwasówki 2" bez kata + tłumik środkowy przelotowy i końcowy a'la mugen ... ?
i co byscie w tym zmienili / poprawili na korzyść jakości lub ceny ?
i jak to sie ma co do silnika d16z5 ? czy zamiast kata moze wstawić strumienice z racji sondy lambda ?
sonde najlepiej wyłączyć.... kompletny układ na powiedzmy 1 środkowym to koszt od 1200 w góre + kolektor.Jak chcesz opcje po kosztach to ja kiedyś w civicu miałem 2.5" ze zwykłych rur i zapłaciłem 300zł i mi facet w godzine zrobił przy grójeckiej...
z tego co się orientuje to nie mozna wyłączyc sondy lambda bo komp zacznie świrować i zacznie mi palic 15 litrów ... mozna ewentualnie sie bawić w komp od A9 z potencjometrem ale ze względu na koszty gra niewarta świeczki....
Płaciłem za kolektor 300zł made in ebay i jestem zadowolony nic się z nim nie dzieje.Do tego ma przelot 2.25 na jednym srodkowym tłumiku i mam wstawiony cat converter zamiast katalizatora.Całośc mnie kosztowała ok 800zł.
Opel Calibra-auto którym jeżdzą bożyszcze niewidomych kobiet.