Witam
Szukam strumienicy która wyciszy mi brzęczenie tłumika, tłumik mam przelotowy WM Sport i jak myślicie, która strumienica będzie lepsza?
Rezonatora nie szukam ponieważ kosztuje 200zł
Ja wstawiłem tłumik środkowy z Hondy Accord, na moc nie miało to żadnego wpływu, a dźwięk znacznie się poprawił, zaniknęły rezonanse i "metaliczny" dźwięk a`la Calibra.
Calibra tak nie brzęczy tylko CRX tak potrafi:)..ale to kwestia gustu
Nie wstawiaj strumienicy która nie jest dedykowana do twojego układy, te wszystkie na allegro to szkoda chajsu oraz silnika...wpisz sobie lepiej w szukaj kę "strumienica" bo było multum tematów
Zastanawiam się nad rezonatorem lub poszukam jakiegoś środkowego tłumika, zobacze jak to od tej Hondy Accord wygląda, tylko musi byc nie za duża średnica puszki bo mi będzie tarło o asfalt, bo mam sporo obniżony samochód
Ja mam u siebie pełen przelot 2" tą struminnice EL-TEC mam zamiast kata,środkowy wyrzucony i końcowy WM. Z silencerem jest ok,robiłem trasy Szczecin-Warszawa i spokojnie dawałem rade. Bez silencera jest masakrycznie głośno i ciężko się jeżdzi na co dzień.
JA musze bardziej niz ty Siwy 85 wyciszyc wydech bo chce jezdzic bez wkładki, a srodkowy mi wydmuchało po tygodniu a taki ladny był dzwiek, fajnie bytło słychac dolot przy przyspieszaniu. Myslalem ze mi sie gdzies sruba wykreciła ale nie wydmuchało go Ogólnie podobno ta strumienica od EL-TECa wycisza to brzeczenie
ja mam ten rezonator caly z ebaya i powyzej 2,5tys jest to gowniane brzeczenie a`la polonez, tego sie chyba nie da pozbyc bez zmulania ukladu jakims tlumikiem nieprzelotowym
Jak usunałem kata i wstawiłem rurke to wydech stał sie o wiele głosniejszy i jest taki dzwiek a,la ,,Polonez'' około 2500 - 2800 obr/min chce to zlikwidowac i wyciszyc wydech bo chce wyjac ta wkladke w koncowym.
Szukam jakiegos przelotowego tłumika w miejsce kata bo ma pewnie taka sama budowe co Rezonator
Krzych00 ten rezonator w srodku wyglada jak tem Michael Speeder