witam dzis zmienilem sobie pompe wody...ufff troche roboty.... no i tak jak wczesniej pisalem ze mam krzywe kolko rozrzadu......ale tak sie przyjrzalem to krzywo sie kreci z sruba......hmmmm mozliwe ze jest krzywy walek czy moze ktos kiedys krzywo nabil kolko......nie wiem co z tym kolkiem...... a jeszcze 1 pytanko jak wyje przy 2 tys obr.. to mozliwe ze za mocno naciagnelem pase od alternatora????
mozliwe ze za mocno pasek ma byc tak naciagniety zeby dalo sie go skrecic o 90 stopni w lewo czy w prawo z poziomu postawic do pionu innymi slowy piszac
moze byc zle kolko osadzone bo tam jest klin... trzeba by rozebrac i zobaczyc co sie dzieje, a najlepiej to kupic walek bo to smieszna kasa- np u mnie za dwa z kolkami chce 50 ziko:]
nie tam nie, atom1, mowił o pasku wielorowkowym od alternatora a nie od rozrzadu rozrzad wygniesz od 90 stopni na odcinku koło rozrzadu wydechowe a kolem wału, czyli ten najdłuzszy odcinek bez napinacza i pompy wody, tam o 90 da rade a miedzy kołami nie, chyba ze masz tak luzny pasek