ucieka woda z chlodnicy!

Rudolf
Forumowicz

przez Rudolf » 2009-02-19, 14:06

maras26 napisał(a):Rudolf ale freerider pisał o spustowym, a nie o wlewie

loo jeju:) rzeczwiscie tak to jest jak sie nie doczyta do konca tylko sie zobaczy "korek" i sie pisze:) sorry wielkie

vit

Re: ucieka woda z chlodnicy!

przez vit » 2009-02-20, 17:49

Biały21 napisał(a):Witam mam maly problem w zeszlym roku kupilem nowa chlodnice termostat i plyn praktycznie przez ponad rok nie dolewalem nic plynu caly czas byl pod korkiem a ostatnio nagle gdzies zaczol znikać :szok: musialem dolac okolo 2 litrow minal moze miesiac i wczoraj znowy brak ok 2 litrow sprawdzalem chyba wszystko i nic nie widac co moze byc?

Przy takim ubytku to powinna ci temp wzrosnąc na maxa gdzyz jesli jest wyciek to w miejce płynu dostaje sie powietrze i układ sie zapowietrza no chyba ze jest to usczelka wtedy zmieni kolor spalin

Biały21
Forumowicz

przez Biały21 » 2009-02-20, 18:37

MrS napisał(a):odpal auto i odkrec wezyk co idzie do zbiorniczka wyrownawczego jezeli beda bombelki to uszczelka tak samo jezeli beda jakies plamy. Jezeli nic z tych rzeczy nie wystepuje to jestes do przodu. Ja bym strzelal ze moze korek spustowy Ci puszca troche zawsze przez noc lub opaska dolnego weza nie trzyma juz tak jak kiedys. Mozesz kupic srodki do uszczelniania ukladow chlodniczych 10 zl i wlac. Mi pomoglo ale musi to byc plyn zadne proszko,granulki itp bo ci zapiernicza uklad do tego taki plyn mozesz wlac tylko wtedy gdy nie bedze ani bombelkow w wyrownawczym a takze plam w plynie.

[ Dodano: 2009-02-17, 23:24 ]
oczywiscie jezeli uszczelka weza puszcza to ja popraw lub zmien a jezeli nadal nie widac mozesz sprobwac z uszczelniaczem

odkrecilem wezyk i odpalilem nie ma babelkow:)\nie wiem czy to ma znaczenie ale sprawdzalem na zimnym silniku

[ Dodano: 2009-02-20, 17:38 ]
vit napisał(a):Przy takim ubytku to powinna ci temp wzrosnąc na maxa gdzyz jesli jest wyciek to w miejce płynu dostaje sie powietrze i układ sie zapowietrza no chyba ze jest to usczelka wtedy zmieni kolor spalin

i wzrosla dlatego to zobaczylem

vit

przez vit » 2009-02-23, 17:23

To zrób jeszcze tak jesli nie robiłes odpal silnik rozgrzej go dobrze i zajrzyj pod maskę przy takich jak mamy temperaturach jesli jest wyciek, gorący płyn w zetknięciu z zimnym powietrzem zacznie parować co da sie zauwazyć

Poprzednia strona