droga kupna wyrwalem od chinczyka kolektor do b serii.. rurkowy 421 jeszcze go nie widzialem bo nie bylem w domu, ale z tego co mi chinczyk napisal ma na wyjsciu 45mm, u mnie wydech w srodku ma 58mm, i teraz pytanie czy uciac mu kawalek konca az do schodzenia sie 2 rur w 1 i tam gdize idzie juz 1 delikatnie zelipsowac moja z kwasiaka 58 i potem pociagnac na rowno juz do mojego wydechu, czy olac temat i montowac tak jak fabryka przykazala
i kolejne pytanie..ile ma wyjscie w seryjnym kolektorze b16 pamieta ktos?? bo ja kiedys mierzylem ale ulecialo
Chyba każdy kolektor w tym miejscu jest węższy. Facet który mi ostatnio wydech poprawiał mówił ,ze te kilku centymetrowe zwężenie nie ma wpływu na moment. Pytałem sie dokładnie o ten sam problem. Poza tym zrobienie tego na sztywno bez złącza jest bez sensu. Ta seryjna złączka odpowiada za elastyczne połączenie kolektora z reszta i z tego co on mowil to taka operacja moze sprawic że reszta wydechu nie bedzie tak pracowała (mechanicznie) jak powinna i może popękać. Mówie tylko co mi koleś powiedział, zeby nie było potem że sie nie znam
Do piękna trzeba dojrzeć...niektóre rzeczy piękniejsze być nie moga - CRX