Rybka/Rybcia180 z Del Sola
Kupiles cos od forumowicza ?
Powiedz co o nim myslisz :)

Ketiw
Forumowicz

Rybka/Rybcia180 z Del Sola

przez Ketiw » 2012-04-12, 15:25

Długo wstrzymywałem się z opublikowaniem tego posta ale miarka się przebrała a zaczynając od początku 31 grudnia 2010 roku bedąc we Wrocławiu kupiłem od użytkownika Delansol fotele z S2000 w stanie idealnym miałem je zakładac do siebie ale wyjechałem do Anglii i tak sobie leżały, pozniej pomysł upadł i tutaj zaczyna się cała historia z użytkownikiem Rybka/Rybcia180 wydawał mi sie spoko, pomogł mi kilka razy przy aucie i juz wtedy mówił mi ze chciałby fotele z S2000 a ja takie posiadałem. Jak wiecie lub nie Rybka miał slub w czerwcu niestety nie było mnie wtedy w polsce więc pomyslałem sobie że jako taki "prezent" sprzedam mu te fotele ;) Rybka powiedział ze chętnie tylko nie ma teraz kasy wiec rozłozylem mu to na raty bo wydawał mi sie uczciwy. Fotele kosztowały mnie 1400 zł czyli dokładnie tyle samo za ile sprzedałem je Rybce wiec nic na nich nie zarobilem a wiem że były warte o wiele wiecej. Sprzedałem mu je w sierpniu 2011 i od razu dał mi 200 zł na 1 rate, pozniej doszły 2 kolejne po 300 zł i ostatnia rata jaka ujrzałem czyli kolejne 300 zł dostałem w pazdzierniku od tego czasu proszę sie o swoje pieniądze juz 7 MIESIĘCY !! Na początku zostałem spławiany tym że nie ma teraz czasu bo nad autem pracuje, w pozniejszym czasie tym że nie ma konta bankowego już, kolejno że stracił prace... Nie miałem już do tego oszusta sił bo z kazdym tygodniem spławiał mnie ze przeleje pieniadze. Ostatnio temat powrócił bo juz mam tego dość i licze na to że użytkownicy tego forum zobaczą jakim ten typ jest oszustem, jezdzi na jakies budapeszty maluje solke w kolor i kupuje graty a mnie nie jest w stanie oddać 300 zł ! Jezeli ktoś ma na niego jakikolwiek wpływ to prosze mu przegadać do rozumu, jestem z natury spokojnym człowiekiem i bardzo uczciwym a to forum traktuje jako źrodło informacji i dzielenia sie z innymi swoimi spostrzezeniami na temat del sola. Jeszcze jako dowody pokazuje skriny z fb co ten oszust do mnie pisze za teksty, aż sie niedobrze robi :cry:
Pokazuje rownież skriny z FB zaczynam od 14 grudnia 2011 bo wcześniej nie było sensu, na początku podchodziłem do tego z dystansem wiec pisałem w formie pobłazliwej/śmiesznej ale ostatnie skriny przedstawią niestety prawdziwą strone tego oszusta jakim jest Rybka, nie wytrzymałem i niestety pisałem tez obelgami ale kto normalny by nie pisał czekając tak długo na pieniądze ! Jestem człowiekiem uczciwym i nigdy nikogo nie oszukałem, wiele osób z tego forum mnie zna osobiście, zawsze każdemu doradze i pomoge, niestety trafią sie tez tacy ludzie jak Rybka nieuczciwi kanciarze :/ Jezeli ktoś nie wie o kim mowa: forum/profile.php?mode=viewprofile&u=5943

Tak wygląda sprawa obecnie.

Obrazek Obrazek

A tak ciagnie sie od pazdziernika, wklejam wycinki rozmów od 14 grudnia.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chciałbym zeby uzytkownicy tego forum sie tutaj wypowiadali na ten temat co zrobić z takim oszustem ?
http://www.honda-crx.info/viewtopic.php?f=17&t=32447 - Moje Byłe EH6

Vincent
Forumowicz

Samochód: CRX Del Sol

przez Vincent » 2012-04-12, 17:30

Za 300 zeta robić sobie dym :szok:

filip
Forumowicz

przez filip » 2012-04-12, 17:53

To już taki naród. Ludzie lubią pożyczać, ale nie lubią oddawać. A potem jest 'nie mów mi, co mam robić', a mi się w życiu zdarzyło parę razy słyszeć 'morały zostaw dla siebie'. a pieniędzy dalej nie widziałem. No, ale co. Buractwa się nie wypleni... Co masz zrobić? Liczyć na cud, że Ci sam z siebie odda...

pirul
Moderator

przez pirul » 2012-04-12, 18:08

Do czasu aż Rybcia nie odpowie w temacie proszę nie komentować bo później muszę siedzieć pół godziny i usuwać wyzwiska... Za każdego kolejnego posta lizaczek. Czekamy na odpowiedź Rybci, zaraz wyślę mu linka na PW.
Ostatnio edytowano 1970-01-01, 02:00 przez pirul, łącznie edytowano 1 raz
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD
ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD
CB600F HORNET '10 SOLD
cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD
w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2012-04-12, 19:12

Po wystawieniu tej informacji na każdym możliwym forum w kraju o tematyce JDM dostałem esa cytuje: "hahaha pooo kasiee :)" A nastepnie ze "jestes frajerem i ze sie jeszcze spotkamy" ja sie pytam czy tak się robi na forum ?

vrus
Forumowicz

przez vrus » 2012-04-12, 19:21

daj mi ostrzezenie, ale kurde znam tego i tego moze nie mega dobrze, ale nie robcie wiochy, ryba zaplac ketiwowi i tak Ci na reke poszedl, przepros za całą sytuacje i tyle, bo jesli nie oddales mu kasy a atakujesz budapeszt gdzie Cie to pewnie z 2k wyszlo całosciowo, to nie grasz fair wedlug mnie, nie osadzam nie atakuje ale rybka nie odpierdala* lubie was a tu takie akcje z "podworka" jeszcze bedziemy sie z tego smiac przy piwie mam nadzieje

Rybcia180
Forumowicz

przez Rybcia180 » 2012-04-12, 20:42

Pieniazki zosaly wplacone zanim ketiw powystawial temat na kazdym forum dzisiejszy dzien do bylo droczenie sie ale zeszlo to pozniej na nerwy i wyszlo jak wyszlo ja nie powiedzialem ketiwowi ze hajs przelalem on sie zdenerwowal no i wyszlo jak wyszlo czasu sie nie cofnie sam poszkodowany moze potwierdzic nie wiem czy haj dotarl czy nie... To juz sie wypowie on
Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl
Patrz, na ręku Calvin Klein cyka
co z tego, że falsyfikat?
nie wnikaj!

pirul
Moderator

przez pirul » 2012-04-13, 12:01

No proszę, ku mojemu zaskoczeniu sprawa nabiera tempa, osobiście nigdy z Rybcia180 problemów nie miałem ale zacytuję anonimowo kilka wiadomości, jakie dostałem od innych userów bo nie znoszę kłamców, oszustów i krętaczy.

[...]Zapytaj się [nick wycięty] ile rybcia mu kasy od roku wisi... te 300zł dla Ketiwa to pikuś[...]

Wiadomość od Ketiw'a (jego rzecz dotyczy więc nie ma czego ukrywać):
Dużo ludzi na forum napisało do mnie po tym incydencie ze im tez jest winny kase: [wycięte 3 nicki]...

I ty Rybcia180 zamiast rozwiązać sprawę jak mężczyzna i oddać wszystkim pieniądze okazujesz się do tego wszystkiego parszywym tchórzem, który mnie prosi na PW, żebym usunął jego temat na forum? No tak, w sumie masz jeszcze kilka innych for, na których możesz się chwalić samochodem zbudowanym za cudzą kasę... Masakra...
CB600F HORNET '10 SOLD

Ketiw
Forumowicz

przez Ketiw » 2012-04-13, 13:50

Musze tutaj coś dodać od siebie jeszcze. Publikując te tematy na forach dostałem od razu esa od Rybki "Hahaha po kasie :)" a pozniej ze "zaluje ze mi przelał tą kase ze jestem frajerem i sie jeszcze spotkamy..." Nie było zadnego droczenia ze mna bo nie oddawałes hajsu ponad pół roku złodzieju :evil: Dodam tylko ze nie było zadnej rozmowy popołudniowej ze mna, kolejne kłamstwo... Nie warto ufać temu człowiekowi, po tej całej akcji odezwało sie do mnie conajmniej 5 ludzi którym rybka jest winny kase i to nie 300 zł a o wiele więcej.Ciesze się że to wszystko wyszło na jaw. Gdyby nie to ze to zrobiłem pewnie wciąż nie widziałbym tych pieniedzy na koncie. Kasa już doszła ale proponuje zostawić temat otwartym żeby sie ludzie jeszcze mogli wypowiadać i moze zarejestrują sie tutaj Ci którym jest jeszcze winny dużo wieksza ilość gotówki.

pirul
Moderator

przez pirul » 2012-04-13, 14:10

Dobrze Ketiw, że masz kasę na koncie, temat się opłacił. Osoby nie związane ze sprawą proszę nic nie pisać, jedynie jeśli ktoś ma jakieś zaległe rachunki z Rybcia180.
CB600F HORNET '10 SOLD

Rybcia180
Forumowicz

przez Rybcia180 » 2012-04-14, 00:04

Jak to nie bylo rozmowy ostatnia nasz rozmowa Ketiw co pieprzysz... Wtedy przelalem kase czlowieku a ci o tym nie powiedzialem...

Ze niby komu wisze kase? Blagaaam hahah 5 osob stary prosze cie nie pisz glupstw bo naprawde wymyslasz jakies niestworzone rzeczy

Pisalem z zapytaniem czlowieku czy jest taka mozliwosc wiadomo ze nikt sie nie bedzie wypowiadal nie musze sie chwalic autem co za problem robie to dla siebie a tylko mozna powiedziec pomysly daje innym czyz nie tak... Ketiw a ty skoncz [lubiezne posuwanie dupa w tyl i przod] glupoty juz bo sie zalisz jak mamie na kolanach...
nie wnikaj!

Rybcia180
Forumowicz

przez Rybcia180 » 2012-04-14, 02:06

PETE-R napisał(a):Na cala sprawe znam tylko jedna odpowiedz...

"NIE ZAPLANOWALISCIE TEGO" hahahahaha :rotfl2:

Hahah dokladnie tak

No i blagam nie wymyslajcie jakis beznadziejnych spraw ktore nie maja miejsca, ze niby jakims gosciom lece kase itd... Byla sytuacja z ketiwe stalo sie no i sie nie odstanie i tyle a wy tu jakies brudy probujecie mi jeszcze wcisnac heh szkoda slow...

[ Dodano: 2012-04-14, 14:49 ]
pirul napisał(a):Dobrze Ketiw, że masz kasę na koncie, temat się opłacił. Osoby nie związane ze sprawą proszę nic nie pisać, jedynie jeśli ktoś ma jakieś zaległe rachunki z Rybcia180.

pieniadze mial zanim zrobil to i owo na forach
nie wnikaj!

Diups
Moderator

przez Diups » 2012-04-16, 09:04

Kompletnie nie dziwię się Ketiwowi, bardzo ładnie to rozegrał i zrobił to z pełną kulturą.
Wg mnie postawa Ryby - pyszczenie, głupie teksty itd (jeśli nie jest wyrwana print screenem z kontekstu) jest godna politownia.
Takie sytuacje w środowisku nie powinny mieć miejsca.
Nie podoba mi się to co odstawił Ryba i nie mam zamiaru go bronić.
Ale jeśli ktoś wypisuje PW do moderatora żeby sobie po kimś polecieć,
a nie ma czelności się tutaj w temacie odezwać, to jest to śmieszne i równie dziecinne
jak to co odstawił Ketiwowi Ryba
DELSLOW PROJECT
[center]Mój ulubiony cytat na tym forum skierowany do mnie to:
Dratinni napisał(a):odezwał się ten co ma del sol i go nie stać na dokładki i siatex
[/center]