Mam okazję kupić klatkę bezpieczeństwa od żelazka (3 drzwiowy hatchback oczywiście). Teraz pytanie - jak to wygląda wymiarowo? Czy przednia część nadwozia w 4g (czyli powiedzmy od kokpitu do końca drzwi) jest wyższa od EDka? Czy takowa klatka zmieści się w ED9?
w usa jak sprzedaja klatki nie ma rozroznienia civic / crx
turbo dziura zostala stworzona by dac szanse V8
sprzedam: - lsd s80 -500zl, osprzet b18c4 i b16a2
- dol k24 - 1500zl
- ek4 anglik na czesci
- walki stage1 do k
moim zdaniem nie będzie pasować, bo Civ ma inną szybe przednią, dłuższe słupki, po prostu ma wyżej dach. chyba że by dorobić wyżej stopki, ale wydaje mi się że te przednie słupki są też pod innym kątem niż w CRXie.
Iron, na ebayu są różne rzeczy i różne rzeczy piszą... pewnie jeszcze ta klatka pasuje do del sola. Tak jak pisałem, jeśli nawet jakoś by ten przód pasował (chociaż moim zdaniem nie będzie) to jak może pasować tył, gdzie 4 gen ma rzostaw osi 20cm większy??? Bzdura. A ile kosztuje?? Ja zrobiłem właśnie klatkę za 2 koła i jestem całkiem zadowolony, jest ładnie spasowana z budą, solidnie pospawana, zgodna z załącznikiem "J" i wolę taką niż jakąś tylko skręcaną na śrubki. Dałbyś linka...
P.S. Pamiętaj że ta klatka ma również usztywnić 18letnie nadwozie, więc najkorzystniej by było gdyby była poprowadzone jak najbliżej budy, tak żeby można ją było połapać w wielu miejscach do nadwozia. Z takim plug and playem może być różnie...