shark84 napisał(a):pogadaj z Qzynem on ma klape i szyby z tylu z laminatu i wyprute auto, do tego szyber zaspawany
jezdzil juz w KJSach ta Ceerka wiec moze cos ci doradzi
Qzyn napisał(a):Taki koncowka to tor fiata i sprincik na ktorym bylem testowo ale sie torche przejechalem - pusty tyl, klapa laminat, szyby poliweglan, z przodu slicki miekkie, z tylu seryjna guma - to nie moglo pojsc dobrze hehehe. A co do zmagan to to byl moj jedyny start w Pucharze PZM - Baroborka Cieszynska 2005. Przygoda zyciaWarunki masakra i wogole

ale podstawa to dobre oponki..i da sie ogarnac..Qzyn napisał(a):maksymalnie opozniac hamowanie
Tylko ja bym wogóle zaczał od 4 dorbych opon...

Dostalem 2 micheliny od kumpla to sie dlugo nie zastanawialem. A frajdy co niemiara bo autko fajnie nadsterowne bylo a ja i tak musialem startowac w klasie "gosc" ze wzgledu na licencje radjdowa :/ Wiec nei bylo sie o co scigac. Dramat na takim zestawie opon jest jedynie jesli trzeba sie dohamowac w luku - tak nas tez obrocilo bo byla taka partia P4 -> L3 z H do szykany, czyli na lewym trojkowym (ok 120km/h) trzebabylo sie dohamowac do szykany takiej na ok 50km/h. Przy hamnowaniu na prostym odcinku pod warunkiem ze drajwer nie robi dziwnych ruchow taki zestaw znaczaco nei wplywal na samo hamowanie. No ale robimy powoli OT - tutaj chodzi o jazde z lekkim tylem a nie roznymi gumami, choc efekt troche podobny - wybebeszyc tyl albo dac na tyl troche gorsze opony 
a pleksa + laminaty + malowanie to kwota powyżej 1000 zł tak że chyba nie ma sensu.

Ja na prawde nie zaluje tego co zrobilem u mnie (zaspawany szyber, z tylu laminaty plus poliweglan i wydrapane wygluszenie no i oczywiscie wypruty srodek). Jak na wiosne kupie sobie komplet slickow - 2 bardziej miekkie a 2 troche twardsze to prowadzenie bedzie i tak fajne a sama masa zrobilem tyle ze edek jest szybszy juz od seryjnego vteca

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości