ciężko się kręci kierownica
Wszystko co zwiazane z przygotowaniem rexow
1/4 mili, kjsy i inne

Iron man
Moderator

przez Iron man » 2008-04-28, 19:02

Łukasik napisał(a):przy pacholkolandii musisz uzyc troche sily ale czy az tak trudno nia krecic? jak ja daje rady to i kazdy ;)

Ja też daję radę, ale zdarza się moment że mogę nie nadażyć wachlować kierownicą i wtedy mam straty. A przez taką stratę można nie wygrać próby. Jak zyskam kilka dziesiątych sekundy na próbie to już dla mnie oznacza że warto było tą wspomę założyć

Łukasik napisał(a):napewno lepiej czujesz auto...
Hymmmm o czuciu auta mówimy - to ja ci zadam pytanie - po co Ci to czucie? Co na tym czuciu zyskujesz? Jesteś wjeżdżony w auto, dobrze ogarniasz temat - nie potrzebne Ci żadne dziwne czucie na kierownicy.
:O

SINISTR
Forumowicz

przez SINISTR » 2008-04-29, 06:55

badam napisał(a):SINISTR, w polsce troche inaczej wyglada wyscigi niz u Ciebie u nas sie nie lata nie szybciej niz 100km/h miedzy pacholkami heh. Jesli chodzi o wyscigi torowe to tez mysle ,ze lepiej bez.
jak w aucie WRC padnie wspoma moga sie wycofać...od konca do konca z 2obroty i ogromne koła...kiedys jak Hołowczycowi padła wspoma w 206 to Wisławski mu pomagał heh.

Ja tez sie scigalem na malych torach, pomiedzy tzw 'witches hats' - pacholkami. Scigalem sie i GENONE i SINISTR i nie widzialem zadnej roznicy w ciezkosci skretow.
Mysle ze jesli chcecie sie scigac to nie warto zakladac wpomagania...

w ktorym kolwiek samochodie jak wysiadzie spomaganie - przekrecenie kierownicy jest trudniejsze - dlatego nazywa sie wspomaganie - hydrol przestaje byc pompowany. Ja wlasnie w Bandit odpiolem wspomaganie, jest ciezka kierownica ale to dlatego ze mam jeszcze stara kolumne... jak sie wyciaga spomaganie to trzeba zmienic uklad..
http://www.redpepperracing.com/gallery/ ... round2.png
[GENONE] 1983 CRX Ballade Sports 1.5 SOHC Efi
[BANDIT] 1984 CRX Ballade Sports 1.6 DOHC Efi AKA BOB* BANDIT ON BOOST
[SINISTR] 1991 CRX Si 1.6 DOHC Efi

Poprzednia strona