Kierownica do KJS'ów
Wszystko co zwiazane z przygotowaniem rexow
1/4 mili, kjsy i inne

czingis
Moderator

Kierownica do KJS'ów

przez czingis » 2008-09-29, 23:42

heloł,
czy miał ktoś styczność z takim wynalazkiem? http://allegro.pl/item444808297_kierown ... zamsz.html
Proszę, żeby wypowiedzi poparte były praktyką, nie tylko teorią.
Może zna ktoś dobrą kieratę z odsadzeniem? Taką, na której widok ceny nie dostanę zawału ;)

eXtreman
Forumowicz

przez eXtreman » 2008-09-30, 00:50

jest to co prawda kierownica tuningowa, ale wyglada calkiem fajnie i mysle ze do KJS podejdzie :)

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2008-09-30, 07:54

eXtreman napisał(a):jest to co prawda kierownica tuningowa, ale wyglada calkiem fajnie i mysle ze do KJS podejdzie :)

Cześć.
A po czym wnosisz, że jest to kierownica tuningowa ? moim zdaniem wzór bardziej rajdowy, tym bardziej z takim osadzeniem, pokryta zamszem bez rękawic nie podchodź. Mam bardzo podobną tyle, że sparco i kosztowała więcej i z taka zamszową polecam bo naprawdę fajnie się to klei do dłoni. Te z allegro to jakieś podróbki produkowane pewnie w Chinach na ebay.com widziane za grosze, jednak to nie znaczy że są złe czytałem już że parę opinii osób i nie narzekają, sam bym kupił gdybym nie miał tej swojej sparco która też jakaś rewelacyjna nie jest.

Przypomniało mi się jeszcze o kierownicy jaką sprzedaje mój kolega z Gorzowa, dobrze o niej mówi, a ja sam jej nie używałem, cenowo i tak jest tańsza od Sparco:
http://www.sklep.fomen.pl/?p=productsMore&iProduct=71

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2008-09-30, 09:56

Miałem tą kierę tylko że w wersji skórzanej. Dobrze mi się na niej jeździło ale odsadzenie było dla mnie za duże - musiałem odrywać rękę od kierownicy żeby dosięgnąć przełącznika migaczy. Oczywiście krótsza naba rozwiązałaby sprawę ale nie mogłem takowej dostać. Ostatecznie zmieniłem na zamszową Sparco która jest o 3cm bliżej osadzona i jest już super, ale jak komuś osadzenie nie przeszkadza to polecam tą tańszą (Sparco kosztuje 750zł).
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

w1c10
Forumowicz

przez w1c10 » 2008-09-30, 11:19

TJ napisał(a):Miałem tą kierę tylko że w wersji skórzanej. Dobrze mi się na niej jeździło ale odsadzenie było dla mnie za duże - musiałem odrywać rękę od kierownicy żeby dosięgnąć przełącznika migaczy. Oczywiście krótsza naba rozwiązałaby sprawę ale nie mogłem takowej dostać. Ostatecznie zmieniłem na zamszową Sparco która jest o 3cm bliżej osadzona i jest już super, ale jak komuś osadzenie nie przeszkadza to polecam tą tańszą (Sparco kosztuje 750zł).

Jak jego celem jest jeżdżenie w kjs itp. imprezach to nie potrzebuje używać kierunkowskazów :D
A już jak będzie pasować to zależy od foteli jakie ma, czy seryjne czy kubły i jak ustawione, powinien móc obracać swobodnie kierownicą bez haczenia o nogi i bez odrywania ramion(górnej części pleców) od fotela.
Sam jestem ciekaw jak by mi się z takim osadzeniem jeździło, ze sparco z bardzo małym albo zerowym osadzeniem jest ok, ale nogi mam bardzo blisko kierownicy, czasami to przeszkadza, przy większym osadzeniu kierownica jest bliżej klatki piersiowej i trochę wyżej nad nogami.

czingis
Moderator

przez czingis » 2008-09-30, 11:28

Dzięki chłopaki za odpowiedzi! Kiera koniecznie musi mieć odsadzenie i nie traktuję tego jako tuning, tylko pożytek w Kajtkach. Z tym kierunkowskazem itp. to może być niewesoło, ale więcej ten samochód będzie rajdował, niżeli jeździł cywilnie. Chłopak ze mnie niewielkiej postury, także prawdopodobnie nie będę haczył o swoje kolana :razz: