Lajtowe spotkania na Cargo/Spalarni
Warszawa i okolice.. jest Was tam wielu :)

Posty: 1595   •   Strona 53 z 107   •   1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 107
Rudy
Forumowicz

przez Rudy » 2010-04-09, 09:23

DEAIR napisał(a):Koledze na parkingu stał i dowód zabrali od cifa heh po prosili dowodzik i sprawdzili całę autko i pan policjant stwierdził luzy na prawej końcówce drążka i stwierdził że autko jest niesprawne technicznie :zaskoczony: a zrobił to ręcznie :rotfl2: takich to teraz szpeców mamy w drogówce...

tak to chyba raczej nie można, zły stan pojazdu to tylko diagnosta może stwierdzić...

DEAIR
Forumowicz

przez DEAIR » 2010-04-09, 09:53

No też mi się tak wydaje... Duże grono ludzi było przy tym...
Nie ogarniam wszystkiego na tym forummmm ;)

Smoq
Forumowicz

przez Smoq » 2010-04-09, 12:47

Za końcówki, czy za luzy w zawieszeniu nikt wam dowodu nie może zabrać.
..:: Smoq ::..
ED6 D16Z6 Supercharger!
Lakierowanie proszkowe, piaskowanie, chemiczne usuwanie powłok lakierniczych - www.QuickColor.pl

Rafał.M
Forumowicz

przez Rafał.M » 2010-04-09, 13:01

Teoretycznie nie..Ale w praktyce bywa różnie..Z nimi nie ma co się kłócić bo i tak nie da się wygrać :nieok: Chyba dalej stosują starą zasadę prl-u : "Dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf".. :blee:
Powered By CarClinic - http://www.carclinic.com.pl/

foxbox
Forumowicz

przez foxbox » 2010-04-09, 13:11

Pamietajcie, ze policja nadal ma prawo "podejzewac" takze kazdego moga zamknac za byle co i kazdemu moga zabrac dowod za byleco.
Podejzewaja zly stan techniczny samochod chociazby przez koncowki i zawijaja dowod i kieruja na badanie techniczne w celu weryfikacji.

takze bata nie ukrecisz, jak policjant bedzie chcial zabrac Ci dowod, to zabierze

DEAIR
Forumowicz

przez DEAIR » 2010-04-09, 15:19

Rafał.M i foxbox dosłownie zgadzam się z wami moim zdaniem mamy państwo w państwie czyli policja to kolejne państwo... Z nimi lepiej nie zaczynać jak nie jesteś dzianym gościem którego stać na dobrego prawnika albo adwokata. Leeeeee nie ważne może pamiętacie akcję z EVO na MAXIMUSIE przecież co kolesiowi rozebrali auto w celu przeszukania nic nie znależli podobno i mają niby prawo jak nic nie znajdą autko po składać to jeszcze go tak u jeb.... że zabrali dowód i wezwali holownik bo autko nie sprawne techniczne... Z drugiej strony trzeba by było dobrze po studjować prawo i wtedy wiedzieć co można czego nie ale w głębi to sami co to stworzyli nie są w stanie tego ogarnać to o czym tu mówić... Ech wyścigi nielegalne to zagrożenie nie rozumiem tego lepiej jak ludzie przyjadą i się po scigają niż chyba maja chodzić ćpać, zabijać i gwałcić bo tam policji nie ma bo działają uproszczoną procedurą... :dupa: Kurcze moim zdaniem w nielegalnych wyścigach jest coś fajnego ale stracić prawko to nie sztuka... W łodzi choć biją kase na tym mogli się zorganizować a więc i mogli by może w wawie ale trzeba by było za tym po chodzić... Kolejna sprawa na spoty wyścigi jak ludzię przyjeżdżają to sami zobaczcie jak po całej zabawie wygląda miejscówka masakraaaaaa to co tu się dziwić jak ludzie nie szanują pewnych zasad... :( dlatego skończył się maximus też i cargo i pewnie spalarnia... Ja bym się wkurr... jak pod takim maksimusem w poniedziałek był taki syf że aż wstyd i wogóle... Więc spoty w weekendy powinny się moim zdaniem odbywać około 24 bądż 1 w nocy może by takie bydło nie przyjeżdżało... I tyle ale tego na strugałem! :wrrr:

Przepraszam :razz:

Rafał.M
Forumowicz

przez Rafał.M » 2010-04-09, 15:41

DEAIR napisał(a):Więc spoty w weekendy powinny się moim zdaniem odbywać około 24 bądż 1 w nocy może by takie bydło nie przyjeżdżało...

Szczerze? Po 1. Bydło znajdzie się ZAWSZE i WSZĘDZIE. Ludzie zmienią godzinę "spotów" to i bydło się dostosuje..
Po 2. Nie sądzę, by każdemu się chciało po całym tygodniu w pracy spotykać się tak późno mając na uwadze to, że kolejny poniedziałek się zbliża :razz:
Pzdr

Smoq
Forumowicz

przez Smoq » 2010-04-09, 18:06

Fox nie zabierze, bo mówisz że dowodu nie masz, zapomniałeś i nara :D Jedziesz dalej.
50 zł mandacik za brak dokumentu i po temacie.

Poza tym jak ktoś jest grzeczny i niezgrywa przy nich kozaka, to zawsze idzie się z nimi dogadać, w mniejszy czy większy sposób, tylko grzecznie.
..:: Smoq ::..
ED6 D16Z6 Supercharger!
Lakierowanie proszkowe, piaskowanie, chemiczne usuwanie powłok lakierniczych - www.QuickColor.pl

Rafał.M
Forumowicz

przez Rafał.M » 2010-04-09, 19:28

Smoq napisał(a):Poza tym jak ktoś jest grzeczny i niezgrywa przy nich kozaka, to zawsze idzie się z nimi dogadać, w mniejszy czy większy sposób, tylko grzecznie.

Wątpię, że da się z nimi dogadać..Skoro wpadają na "łapankę" to tylko po to, by pozbierać mandaty na paliwo do suk i przepędzić towarzystwo zabieraniem dowodów. Lepszy już jest patent z brakiem dowodu :razz:
Mnie przed chwilą złapali to pytał się, czy przeszła przegląd z tym wydechem uprzednio oglądając samochód z każdej strony łącznie z gaśnicą, apteczką i trójkątem..Odpowiedź prosta"taaaaak, przeszła, bez problemów " :rotfl:

Bolsik
Forumowicz

przez Bolsik » 2010-04-09, 20:02

Rafał.M napisał(a):Po 1. Bydło znajdzie się ZAWSZE i WSZĘDZIE.

nie zawsze niestety ostatnio nie mam auta wiec ciezko mi być wszedzie :dupa:

Zniżki dla CRX.info na części !! Pisać PW

kym1
Forumowicz

przez kym1 » 2010-04-09, 20:36

Rudy napisał(a):
DEAIR napisał(a):Koledze na parkingu stał i dowód zabrali od cifa heh po prosili dowodzik i sprawdzili całę autko i pan policjant stwierdził luzy na prawej końcówce drążka i stwierdził że autko jest niesprawne technicznie :zaskoczony: a zrobił to ręcznie :rotfl2: takich to teraz szpeców mamy w drogówce...

tak to chyba raczej nie można, zły stan pojazdu to tylko diagnosta może stwierdzić...

zacznijmy od tego, ze poki samochod stoi w miejscu, moga wam kolo [czlonka] polatac, a jezeli Twoj ziomek dal sobie zabrac dowod od samochodu, o ktorego w danej chwili sie nawet nie opieral no to.. powiem szczerze, ze dal sie zrobic w jajo.
Obecnie na ZX7R

DEAIR
Forumowicz

przez DEAIR » 2010-04-10, 07:42

No nie do końca chyba masz rację na cargo to nie jest twój teren prywatny. A więc policjant nawet jeśli autko nie jest w ruchu może chyba przeprowadzić kontrolę. Ja tylko przytoczyłem takie zdarzenie :razz: Tak to jest jak człowiek nie zna prawa...

A co do spotów o takich godzinach to ma sens. A praca to nie wytłumaczenie ale każdy ma swoje życie weekend w końcu jest od tego żeby sobie właśnie ta pracę rekąpesować tym na co własnie tak ciężko jak ja pracujemy... Bynajmniej w moim wypadku dużą częscią inwestycji jest reksio ;) Ale każdy jest inny i ma swoje zdanie na dany temat... ;)

czakejro

przez czakejro » 2010-04-10, 07:46

DEAIR, kym1 ma racje. Jak samochód stoi sobie na parkingu to co najwyżej mogą mu blokadę założyć jeśli stałby w niedozwolonym miejscu albo odholować jeśli w miejscu utrudniającym ruch :) tyle mogli mu zrobić.

kym1
Forumowicz

przez kym1 » 2010-04-10, 09:41

DEAIR napisał(a):No nie do końca chyba masz rację na cargo to nie jest twój teren prywatny. A więc policjant nawet jeśli autko nie jest w ruchu może chyba przeprowadzić kontrolę. Ja tylko przytoczyłem takie zdarzenie :razz: Tak to jest jak człowiek nie zna prawa...

Tu nie chodzi o teren prywatny. Samochod nie byl w ruchu co oznacza, ze nie mogl w tym momencie spowodowac zagrozenia ;) o prawie warto troche poczytac bo jest kilka ciekawych rzeczy, ktore czasami sie przydaja :rotfl:
Obecnie na ZX7R

wojtas44
Forumowicz

przez wojtas44 » 2010-04-10, 16:30

dzieki
Ostatnio edytowano 2010-04-10, 20:27 przez wojtas44, łącznie edytowano 1 raz

Poprzednia strona   Następna strona
Posty: 1595   •   Strona 53 z 107   •   1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 107