Virus12 napisał(a):planowanie głowicy to nie jest zwiększanie kompresji, weź mnie nie załamuj.

Virus12 napisał(a):http://www.tecnogarage.com/index.php?site=Projekty#CIVIC%20ED6%20D16A9%20%28Rudson%29
Komentarz na stronie: "Wykonywany był remont kapitalny silnika D16A9. Zwiększona kompresja."
zwiększenie kompresji to już nie seria. Zwiększenie kompresji uzyskuje się właśnie m.in. przez szlif.
Virus12 napisał(a):planowanie głowicy to nie jest zwiększanie kompresji, weź mnie nie załamuj.
Virus12 napisał(a):Planowanie głowicy czyli jej zabielanie to zmniejszenie pojemności komory spalania z tego co wiem.

to już jest znaczące obcięcie komory spalania
Smoq napisał(a):No patrz kilka postów wcześniej pisałeś coś innego? Nagle doczytałeś gdzieś czy ktoś Ci powiedział?
Rudy napisał(a):Nie ma to jak mądre wypowiedzi....
P.s. najlepiej coś komentować i sie mądrzyć jak sie nie miało tego samemu zrobionego....
Ja miałem wiem co było i wogóle uważam żę to dobre silniki:D
Jak spalanie oleju zaczne liczyć w litrach, to wtedy będe rozważał remont, a w ramach remontu.... Ale zanim do tego dojdzie...
No i wtedy masz 10x planowanie, a nie obcinanie komory spalania
Musze się shamować, żeby było wiadomo na czym stoję...

moze i jest ale wieksze łał zrobi NA a nie wydmuchane turbo...Rudy napisał(a):bardzo mocne N/A daje dużo więcej frajdy niż turbo:D ALE jest DUUUUUŻO droższe

), ale nie przyjechałeś
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość