tak chodzi tylko o twarde czesci.
podobno sa specjalne srodki do tego przeznaczone. boje sie malowac wszystko zeby potem byle dotkniecie niszczylo caly efekt.
czym oblekejales? chodzi o folie termokurczliwe czy znalazles jakas inna metode?
A ja mam takie pytanko bo sam mam tą konsolke srodkową pomalowaną na srebrno ale strasznie lipnie (Nie moja robota, to tak juz było :x ) wiem ze teraz musze to zmatować, a poza tym jest potrzebny mi jakis podkład na plastik przed malowaniem??? co musze kupic? poza lakierem?? i od czego zacząc ?
mi sie wydaje ze najlepszy podklad do tego to jest taki jak do zderzakow!!!a lakier tez moze byc samochodowy bo fajnie kryje ale jest drogi:((trzeba pamietac ze przed malowaniem trzeba to porzadnie oczyscic,zmatowac i odtluscic!!! :mrgreen:
narazie bylem u tapicera ale nie bylo czlowieka ktory moglby mi cos wiecej powiedziec o kosztach i jakis opcjach. moze na wiosne sie uda chociaz czesc zrobic.
ja poszedlem do tapicera.. rzucilm mi sume 2500 zl.. za to co chcialem zrobic.. wiec szybko podziekowalem i zrobilem po swojemu.. za zaledwie lacznie 400 zl
i absolutnie nie zaluje a przy okazji poznalem nieco ceerke bo musialem wnetrze cale sam rozebrac i zlozyc
Malcolm a jak malowałes??? chodzi mi o tą srodkowa konsole? tylko wyczysciłes benzynką i malowałes? czy jakies podkłady? mozesz opisac poszczegulne kroki? czym jak itd? dzieki z gury
[ Dodano: Sro Gru 29, 2004 11:58 pm ] (((mam juz wyjętą tą konsole srodkową zmatowałem ja papierkiem 2000 bo była przez jakiegoś tuka!!! pomalowa smiesznie na smieszny kolor :wink: i poniszczona strasznie tylko ze w niekturych miejscach przebija czarny plastik szczegulnie w tej srodkowej czesci tam gdzie gładnie jest wiec podkład jakis trzeba psikac czy cos? )))
ok zdarłem cały lakier i juz niebede malował jak dobrze pujdzie. Rozpucholem jechałem cały dzień tylko ze jest całe mat. niewiecie cztm to zrobic zeby nabrało troche połysku???
mogles nie matowac rozpuchem!!!!!!!!!!farbe z takich rzeczy sie sciaga benzyna ekstrakcyjna bo ona nie matuje!!!jak chcesz zeby nabralo troche polysku to srobuj ta benzyna a jak to nie pomoze to po prostu kup plaka i popsikaj!!!pozdro
odswieze temat i mam pytanko - do tych co malowali u siebie...
jak to jest z tym podkladem? trzeba cos stosowac
czy wystarczy dobrze umyc i odtluscic i poprostu pomalowac...
aha i jeszcze jakie spraye polecacie...
z gory dzieki za odp
pzdr