Co zrobic aby ed9 wygladała bardzo efektownie na drodze ????
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

konik
Forumowicz

Samochód: wrx

przez konik » 2006-11-20, 12:51

a i tu wrzuce ;) wierz mi na zywo z reakcji ludzi masz taką zwałe, widze ze twardo idziesz w jdm ale moze cos ci podejdzie :) http://video.tinypic.com/player.php?v=2d6ju45

02Bartek02
Forumowicz

przez 02Bartek02 » 2006-11-20, 12:56

Wiem wiem chłopaki ze juz normalne ed9 porpostu robi zamieszanie na drodze.

Nie chce obnizac auta tak max. tylko do -40 .
I potem zostanie Ładnie koła i lakier położyć .. oczywiscie likwidując tylną wycieraczke....
Czy jeszcze cos ????? narazie nie wiem ......

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2006-11-20, 14:15

no to stary, albo idziesz w kierunku takim jak na zdjęciu albo poprostu chcesz lekko obniżyć i kupić byle jakie alufelgi. wtedy to nie będzie żadna rewelacja :nieok:

konik a to co Ty pokazałeś za cholere nie pasuje do tematu :blee:

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2006-11-20, 15:49

bartek-widze ze cie namowilem,ZERO SPOJELOW,LAMPEK,NAKLEJEK,ITP.-60,fajne fele,nowy lakier,bez badluka,i seryjne tylnie lampki,i bedziesz mial fajnego JDM.no moze maska i hokej w innym kolorze,

02Bartek02
Forumowicz

przez 02Bartek02 » 2006-11-20, 16:52

No własnie , zrobie go tak na tyle na ile bedzie mnie stac.

A co z tego wyjdzie to juz wtedy sami ocenice jak juz bede go miał.

pożyjemy zobaczymy.

Edward Etler
Forumowicz

przez Edward Etler » 2006-11-20, 18:04

Nie wpuszczajcie kolegi w pokrzywy. ed9 najlepiej wyglada kiedy jest w dobrym stanie i umyta. Kiedy widzę szerokie felgi i właściwe gumy to wiem, że są nałożone do jeżdzenia, natomiast psują (moim zdaniem) efekt chromowane 17 i gumowe skarpetki nałożone na pokaz (statyczny, bo jeździć sie na tym nie da)i szpan. Nie robi na mnie wrażenia inwestycja ulokowana w te numery kompletnie psujące auto stworzone do szybkiej, dynamicznej jazdy. Kto nie wierzy albo ma inne zdanie niech się zmierzy z crx (np moją), przemieszczającą sie na seryjnych czternastkach. Ja waham się przed eksperymentem, czy zmienić na 13 (!)czy na 15, ale jeśli coś zmienię, to tylko w dół, tzn zmniejszę średnicę koła by crx była żwawsza dzięki krótszemu przełożeniu

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-11-20, 18:28

hehe ja też jak kupowałem to miałem spore plany potem zaczęły sie wydatki do silnika i sie skończyło rumakowanie :P. Ogólnie ja preferuje taki styl i podobnie bede malował mojego
ONLY takie coś mi podchodzi :D http://images.google.com/images?sourcei ... a=N&tab=wi generalnie ORYGINALNY kolor którego nikt nie ma (bynajmniej nie widziałem takiego pomalowanego crx'a w polsce) i ospoilerowanie takie którego pozazdroszczą.

[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 5:31 pm ]
no i wierz mi jak tak byś zrobił bryke to nie ma bata na wsi, każdy na 1000% sie oglądnie. CO do crx'a serii to też robi nieziemskie wrażenie więc co dodasz co wywalisz zależy od ciebie, bądz oryginalny i zrób to sam, nie sugeruj się innymi co ci piszą i doradzają. Zrób tak aby tobie pasował, ale też tak aby każdemu gul skakał. Musi być przedewszystkim czysty tak jak pisali bo brudny napewno nie przyciągnie panienek. :P Pozdrawiam (i bez krytyki poproszę) :P
Obrazek

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2006-11-20, 19:09

kamilos napisał(a):
Thomson napisał(a):wiem, ale ja mowilem o modach nie tylko stylingowych

hmm... Co zrobic aby ed9 wygladała bardzo efektownie na drodze ????

moj blad :) zapedzilem sie juz w inne mody :) chcialem tam mu wrzucac sportowe walki i pchac dalej w N/A :)

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2006-11-20, 19:13

Edward Etler napisał(a):Nie wpuszczajcie kolegi w pokrzywy. ed9 najlepiej wyglada kiedy jest w dobrym stanie i umyta. Kiedy widzę szerokie felgi i właściwe gumy to wiem, że są nałożone do jeżdzenia, natomiast psują (moim zdaniem) efekt chromowane 17 i gumowe skarpetki nałożone na pokaz (statyczny, bo jeździć sie na tym nie da)i szpan. Nie robi na mnie wrażenia inwestycja ulokowana w te numery kompletnie psujące auto stworzone do szybkiej, dynamicznej jazdy. Kto nie wierzy albo ma inne zdanie niech się zmierzy z crx (np moją), przemieszczającą sie na seryjnych czternastkach. Ja waham się przed eksperymentem, czy zmienić na 13 (!)czy na 15, ale jeśli coś zmienię, to tylko w dół, tzn zmniejszę średnicę koła by crx była żwawsza dzięki krótszemu przełożeniu

te na zdjęciach to w większości 15". a Ty jakie chcesz założyć 13? 195/50/13 i samochód w ten sposób obniżyć o kolejne 2,5cm? no wtedy to byłoby już prawie na ziemi. mam nadzieję że piszesz o śmiganiu po równej drodze :)

no chyba że chcesz się "ścigać" po dziurawej drodze na balonach o profilu 70 i seryjnym terenowym zawieszeniu? wtedy Twój 2nd gen zmięknie w konfrontacji na torze lub krętej drodze z takim który jest ładnie obniżony na porządnym gwincie i kołach 15" o profilu 50-55.

[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 6:16 pm ]
Thomson napisał(a):moj blad zapedzilem sie juz w inne mody chcialem tam mu wrzucac sportowe walki i pchac dalej w N/A

podeślij mu fotkę to będzie sobie mógł pomarzyć jak z tym wyglądem :)

mariusz123
Forumowicz

przez mariusz123 » 2006-11-20, 19:44

kamilos,wiem ile bartek ma kasy na to wiec daj sobie spokuj,daj swoj pomysl na zrobienie fajnego JDM,ale wyglad zewnetrzny!!!jestem ciekaw co ty mu doradzisz na poczatek.oczywiscie mowimy tu o normalnych cenach,a nie odrazu wszystko orginalne zza oceanu.!!!

kamilos
Moderator

przez kamilos » 2006-11-20, 19:45

02Bartek02 napisał(a):Pogadamy na wiosne ...

spoko, czekam na efekty i życzę Ci aby były conajmniej w połowie takie jak na zdjęciach...

[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 6:51 pm ]
mariusz123 napisał(a):kamilos,wiem ile bartek ma kasy na to wiec daj sobie spokuj,daj swoj pomysl na zrobienie fajnego JDM,ale wyglad zewnetrzny!!!jestem ciekaw co ty mu doradzisz na poczatek.oczywiscie mowimy tu o normalnych cenach,a nie odrazu wszystko orginalne zza oceanu.!!!

no ku.rwa, przeciesz mu opisałem co za ile kupić aby tak zrobić furę. za 500zł to sobie niech pomaluje plakatówkami a felgi obklei folią aluminiową.
przecież za darmo nic nie ma i trzeba się liczyć z kosztami jak się podejmuje takiego projektu.

skoro tak kiepsko z kasą to zawias można kupić jakiś tańszy za około 1000zł, felg i opon już znacznie tańszych się nie kupi jak mają być podobne do tych ze zdjęcia. korektę kątów pochylenia kół można pominąć aby potanić i nie kupywać chlapaczy.

jednak diabeł tkwi w szczegółach i pomijając niby zbędne dla niektówych rzeczy to już nie będzie to samo :diabelek:

[ Dodano: Pon Lis 20, 2006 7:01 pm ]
żeby nie było że nie chcę pomóc tylko się wymądrzam to podam dokładnie (nowe rzeczy bo te są ogólno dostępne ale jak Ci się sfarci to za używki troszkę taniej dasz):

opony komplet: 4x150zł = 600zł
http://opony.com/opony/48379_barum_bravuris.html

felgi: 4x 15" = 2150zł
http://rota-wheels.pl/informacje.html

zawias -35mm: 1100zł
http://www.allegro.pl/item142994953_zaw ... c_crx.html

tłumol: 160zł
http://www.allegro.pl/item141207213_sup ... d_km_.html

i już mamy 4000zł tylko na tych 4 rzeczach a więc cen w poprzedniej propozycji nie wziąłem z kosmosu...

powodzenia z projektem.

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2006-11-21, 17:10

Edward Etler napisał(a):Nie wpuszczajcie kolegi w pokrzywy. ed9 najlepiej wyglada kiedy jest w dobrym stanie i umyta. Kiedy widzę szerokie felgi i właściwe gumy to wiem, że są nałożone do jeżdzenia, natomiast psują (moim zdaniem) efekt chromowane 17 i gumowe skarpetki nałożone na pokaz (statyczny, bo jeździć sie na tym nie da)i szpan. Nie robi na mnie wrażenia inwestycja ulokowana w te numery kompletnie psujące auto stworzone do szybkiej, dynamicznej jazdy. Kto nie wierzy albo ma inne zdanie niech się zmierzy z crx (np moją), przemieszczającą sie na seryjnych czternastkach. Ja waham się przed eksperymentem, czy zmienić na 13 (!)czy na 15, ale jeśli coś zmienię, to tylko w dół, tzn zmniejszę średnicę koła by crx była żwawsza dzięki krótszemu przełożeniu

Każdy ma swoje zdanie na temat tuningowania CRXa, chcesz założyć 13, to załóz. Ja mam inne zdanie. Moze Twój CRX bedzie szybszy, ale ja nawet nie zamierzam się z nim scigac. Moim zdaniem pieknie wyglada CRX na 16' 17' przykładem może byc ta fotA: galeria/details.php?image_id=14020
Jeśli komus się podoba duza fela to ja załozy. Jedni stawiaja na wygląd, inni na dynamikę, to przecież wolny kraj...
HOTMOT.pl

Endrju
Forumowicz

przez Endrju » 2006-11-26, 18:50

Jak się ma w kiechcie 10tys pln to można już fajnie zarobić rexa. Bez przesady ale z gustem. Jak koledzy wspomnieli - koła plus opony, zawiecho, jakieś delikatne zmiany tylu maska czy usunięcie wycieraczki i spoilera.

Zawsze można obciąć koszty - przyciąć szlifierką springi, założyć 14 cali ze szrotu a klapę prysnąć spreyem.

Rzecz gustu jak i zasobności portfela..
ARG Performance
Mechanika, tuning, serwis. Przygotowanie samochodów do sportu i na ulicę.

Telefon - 790-898-832

fotolog.argperformance.pl

Poprzednia strona