heh widze że sie wziąłeś do roboty dobrze czynisz ;] Zmobilizowało mnie to też bede coś kąbinował
[ Dodano: Wto Wrz 19, 2006 12:01 am ] PS tak sie przyjżałem i wiesz co, kiedyś próbowałem robić tak NEONKI made in ja i kupujesz takie wężyki ogrodowe w nie wbijasz sylikon bezbarwny one juz są giętkie, można i kupić twarde. Co najważniejsze przez sylikon dobrze światło dawało ;D
te pałeczki to między innymi są używane jako pokrętła do żaluzji. w IKEI i innych tego typu sklepach myśle że znajdziesz.
co do klosza lampy to odkleić napewno odkleisz, no i z przyklejeniem spowrotem nie powinno być problemów ale zwróć uwagę na to że autor tego pomysłu miał całkowicie przezroczyste klosze a w delsol'u chyba jest klosz rozpraszający światło czyli taki z wzorkami od wewnętrznej strony.
najlepszym wyjściem jest kupienie tych ebayowych lamp z przezroczystym kloszem i dołożenie do nich angel eyes
niekoniecznie jeżeli nawet na takie zwykłe założysz to juz naprwno będzie efekt, u Maila powinno sie udać bo lampy w miare przejżyste ma. A ja spróbuje dla testu bo i tak musze je przerobić
te rurki sa wykonane z plexi, ale gdzie je kupic to nie wiem, mozesz zastosowac tak jak kamilos powiedzial paleczki od zaluzji.
Na orginalnych lampach nie ciekawie to wyglada, widzialem kiedys cos takiego, i wyglada to tak jak by prawie cala lampa sie swiecila.
Z tego co pamiętam to był jeden koleś na allegro co się ogłaszał, ze klosze poleruje...niedrogo wychodziło nawet, a myśle, że jeśli był taki jeden oferent to i pewnie jest ich wielu Trzeba poszukać...a i dajcie linka po polskiemu jeśli można...
kiedys probowalem polerowac klosze, wyglada to lepiej ale i tak nie wyjdzie ladny pezroczysty tylko nadal zamazany, uzywa sie do tego specjalnego filcu i pasty ale jak to sie fachowo nazywa to nie pamietam
[ Dodano: Czw Wrz 21, 2006 9:04 am ] Michael-CRX, ja mam del solke i niestety ringów do niej nie ma ja zrobie se tak
[ Dodano: Pią Wrz 22, 2006 11:46 am ] dobra narazie zrobiłęm tyle ściągnełem klosze i już mam ringi ale jeszcze tylko diody i lutoeanie a i nacinanie ringów