pomocy z tuningiem...
Troche o modyfikacjach wnętrz i karoserii.

M!R@S
Forumowicz

pomocy z tuningiem...

przez M!R@S » 2006-06-19, 00:46

Więc zakończyłem konserwacje bryczki wszystko związane z mechaniką jest wporządku i chodzi jak igiełka... teraz przyszedł czas na troszke tuningu zewnętrznego ponieważ trzeba przycynić czymś fajnym, a tak właściwie to:
1.)gdzie moge kupić gotowe wloty (metalowe, albo plastykowe, lub z włukna szklanego)
2.)może macie fotki jakichś ciekawych projektów, jak tak to jaki.
3.)gdzie moge dostać progi jakieś dosyć ciekawe, oraz lampy do CRX'a 2gen
Obrazek

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2006-06-19, 08:13

po pierwsze co do pkt 1 to duzo takich rzeczy jest na allegro i w sklpikach tuningowych
http://allegro.pl/search.php?string=wlo ... egory=8695

po drugie masz galrie na stronie gdzie amsz 3 tysiace zdjec przerobionych rexow...

po trzecie wszystko mozesz dostac w internecie, wystarczy poszukac w pl lub za granica(wiaodmo za granica drogo za przesylke bo towar tani) allegro.pl, ebay.de, ebay.com, tss-tuning.de...

a co do tego, ze nie masz pomyslu na auto to troche kapa, bo ja nie wyobazam sobie przerabiajac furke, robic cos co prychodzi mi w danej chwili do glowy bo pozniej moze wyjsc z tego niezla kupa (choc nie musi)

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-06-19, 08:54

ok ale ogólnie sklepów tuningowych to mało znam a co tam widziałem to albo za drogie albo jest tego mało... w googlach szukałem sporo i klapa, ale thx poszukam... pozatym mam juz plany ;]
Obrazek

rolek
Forumowicz

przez rolek » 2006-06-19, 10:08

Pomysł na tunig CRX'a... zawiecha w dół, ładne duże fele, zadbany lakier, ładne lampy (soczewki przód + coś ładnego na tył- proponuję białe) i więcej nie dotykać bo oszpecisz, no może usunąć listwy i lotke na klapie... żeby zrobić coś co będzie wyglądało musisz włożyć ze 2 razy tyle co auto. Ceerka jest bardzo ładna taka jaka jest i bez plastic tuning'u.
PZDR!!!
Z kazdym dniem nieuchronnie zwiększa się liczba tych, którzy mogą pocałować mnie w dupę!!!

raceboarder
Forumowicz

przez raceboarder » 2006-06-19, 10:17

ja bym podobnie zrobił :

-felga 16 na niskim profilu albo 17 '' :D
-ładny lakier /czarna perła lub jakis piaskowy kolor :) /osobiscie biale i czarne crx;y mi sie podobaja ...
-gleba ile sie da na ziemie
-reszte kasy bym w silnik ładował albo poprostu zostawił ....

zgadzam sie - Rolek'iem - ,że crx jak kazda Honda jest pieknym autem w seri wiec po co ja "psuc" spoilerami ?! wystarczy zmienic pare szczegolow zeby byla jeszcze piekniejsza :D

Parówa
Forumowicz

przez Parówa » 2006-06-19, 12:47

eeeee jak bede robil furke w przyszlosci to tylko JDM :rotfl: i Tobie tez polecam a nie jakies wiesniackie wloty :diabeleknie: ale to Twoj wybor o gustach i gusciakach sie nie dyskutuje :ok:

W I Ś N I A
Forumowicz

przez W I Ś N I A » 2006-06-19, 13:50

Po pierwsze zastanów sie ile możesz przeznaczyć na to kasy !
Skoro już piszesz że rzeczy sa drogie przemyśl zakupy lepiej kupić mniej a lepszej klasy !
Tuning nie jest tania zabawą (nie mówiąc o tuningu mechanicznym-bo to już inna bajka)
Jesli byłbys zanteresowany to np. rozpórkę mam u siebie mysle ze za niedługo dolot do crx'a tez sie pojawi,lusterka z kierunkami tez są.
powodzenia
EVOLUTION-części samochodowe

EVO-street team

cetna
Forumowicz

przez cetna » 2006-06-19, 18:00

ja tez jestem zdania ze do ceerki nie pasuja zadne wloty, tony spojlerów itp. Wszystko poprzednicy mowli a ja dozuce jeszcze fajny wydeszek i wszytsko gra :rotfl:

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-06-20, 01:08

to zależy od gustu... w sumie kasy mam mało ale sądze że sporo potrafię zrobić, głównie wloty po to mi są potrzebne projekty aby zgapić i samemu sobie zrobić z włukna szklanego, wlot np. na przednich błotnikach to bede w blaszy wycinał, lotke na tył daje alu z silnikiem (tutaj juz nie umiem, ale kase na to sie zdobędzie) lampy tylnie będą białe, bądz przeźroczyste, tylni zderzak pójdzie troche w dół tak aż zabuduje wloty, progi także będą, i podwieszka pod przedni zderzak. W środku zamierzam zrobić górę i boczki na jasny kolor pasujący do Pomarańczowego (w sumie prawie złotego). Elementy wnętrza także pomarańcz, czerń. Z maski zlikwiduje garba ponieważ zamierzam zrobić tam wlot dosyć duży :). Kierownice to w przyszłości. Felgi zostaną te co są, troszke szkoda że 15'' MOMO ale sądze że są nawet ładne dlatego je pomaluje na jasny kolor, pasujący do pomarańczu. Silnik to juz pozostawie tajemnicą :D, ale napewno będzieeee czym jeździć :). AAA i jeszcze tylnie szyby będą przyciemnione, no i wsio

teraz potrzebuje
-obicia wnętrza (macie linki do www z takim czymś?)
-przedłużek i progów (z tym też ? :P)
-dobrego spoilera
-pomysłu na wlot
Obrazek

Mariusz_S
Forumowicz

przez Mariusz_S » 2006-06-20, 07:43

jeśli chcesz to ja chętnie się zamienię za serję. Zdeżaki, progi i dam spojler na klapę. Jeśli tylko jesteś zainteresowany to myślę, że się dogadamy. Wygląda to tak: http://www.honda-kielce.pl/forum/viewtopic.php?t=232 dokadki i progi są z firmy MOHR, a spojler to chyba nikt tego nie wie ;)
"I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high
They reach the sky
And like my dreams they fade and die
Fortunes always hiding, I've looked every where
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air!"

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2006-06-20, 08:04

M!R@S napisał(a):teraz potrzebuje

http://www.javacardesign.com
chyba najslynniejsza polska firma robiaca tapicery...

olsen_1982
Forumowicz

przez olsen_1982 » 2006-06-20, 09:53

[quote="M!R@S"]

teraz potrzebuje

daleko do mnie nie masz, jak chcesz material to mam czarna skorke za dobra kase, wystarczy tapicera dorwac co ci to obije, jakby co to wal na priv
[you] wejdz na www.tuningmoto.pl i sprawdz czy ciebie tam nie ma :P

Powiedzialem lekarzowi ze zlamalem reke w dwoch miejscach... powiedzial zebym przestal tam chodzic

/\/\|/\/(-_-)$
Forumowicz

przez /\/\|/\/(-_-)$ » 2006-06-20, 17:09

Nom olsen_1982, ma fajniutka skórę już mam próbki i na bank bede od niego brał :D polecam jeo skórę, pewnie zdziera z ludzi w lesznie :P

M!R@S
Forumowicz

przez M!R@S » 2006-06-21, 00:35

no widzicie jak chcecit ot możecie :D obić to ja sam potrafie... jak znajde czas to bym z chęcią wpadł do leszna... co do ostatniego postu to nie wiem jak nick wypisać :P mam rodzine w legnicy i często tam jestem, może byśmy sie tak przy okazji spotkali :) Masz czerwonego Rexa ?
Obrazek

Thomson
Moderator

przez Thomson » 2006-06-21, 08:21

M!R@S napisał(a):no widzicie jak chcecit ot możecie :D obić to ja sam potrafie... jak znajde czas to bym z chęcią wpadł do leszna... co do ostatniego postu to nie wiem jak nick wypisać :P mam rodzine w legnicy i często tam jestem, może byśmy sie tak przy okazji spotkali :) Masz czerwonego Rexa ?

to jest Minus jesli dobrze pamietam :) wytarczy kliknac na nick nad avatarem a znajdzie sie w polu odpowiedzi...