E-maile w domenie crx.krakow.pl
Grupa Krakowskich CRX-maniaków

TJ
Forumowicz

E-maile w domenie crx.krakow.pl

przez TJ » 2006-11-01, 13:13

Właśnie zakończyłem rejestrację domeny crx.krakow.pl - kto z krakowskiej grupy chciałby w niej maila, proszę o kontakt, obgadamy szczegóły. Acha żeby od razu było jasne, rozdaję je za darmo! :)
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/

Davids
Forumowicz

przez Davids » 2006-11-02, 00:29

Nie pamietam jak sie to nazywało ale mozesz zrobić tak ze jak komuś podam maila Davids@crx.krakow.pl to zeby email przychodizł na Davids0017@wp.pl ??

jakoś na "a" sie to chyba nazywało ;)
HONDA ZBLIŻA - podaj dalej !!!

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2006-11-02, 00:52

Davids napisał(a):Nie pamietam jak sie to nazywało ale mozesz zrobić tak ze jak komuś podam maila Davids@crx.krakow.pl to zeby email przychodizł na Davids0017@wp.pl ??

jakoś na "a" sie to chyba nazywało ;)
to sie nazywa przekierowywanie :)
zawsze szybki i czasem wściekły

TJ
Forumowicz

przez TJ » 2006-11-02, 09:18

Na a to byłby alias, a na moim serwerze można zarówno robić alias jak i przekierowywanie. Więc jeśli ktoś chce zamiast konta alias to też może być, ale mój serwer jest zasadniczo lepszy od darmowych serwerów pocztowych wp itp, tyle, że miejsce rozdaję oszczędnie żeby starczyło dla wszystkich.

Różnica między aliasem a przekierowaniem jest taka że jak ustawię alias to jest tylko takie przesyłanie poczty na inny adres, natomiast przekierowywanie jest opcją w ramach konta, którą każdy może sobie sam ustawić w konfigu, i zmieniać, i zaznaczyć czy chce żeby maile były również zostawiane na koncie (a kopia przesyłana) czy przesyłane na drugie konto jak leci.

Nie zarejestrowałem tej domeny po to żeby po roku ją wy[brutalnie się kochać] a mój serwer działa od 2001 roku, więc te konta to nie jest pomysł na 5 minut tylko na dłużej. Tak samo jak planowana stronka na temat krakowskiej grupy (która oczywiście jasno będzie podkreślała, że nasza grupa jest częścią honda-crx.info :)).

Kto chce konto (lub alias), proszę na PW proponowany nick (adres będzie wyglądał nick@crx.krakow.pl), imię i nazwisko. W tej chwili zakładam konta o rozmiarze 10MB, zależnie od ilości założonych kont mogę się później zastanowić nad zwiększeniem tego rozmiaru gdybyście zgłaszali taką potrzebę.
Stock music for videos - http://tj.krakow.pl/muzyka/