ale nie porównujcie turbo diesla do wolnossacej benzyny, dajcie diesla 2.0 i rexa d serie, albo 2.0 TDi i Turbo rexa jakiegos i tak juz mozna porownywac, a turbo zawsze bedzie miał przewage i jeszcze jak ma 6 skrzynie to juz wogole leci 140 km/h i ma 1,5 tysia obrotow daje w gaz i odchodzi, zeby rex miał 6 skrzynie to tez moza by było sie pobawic jak przy 200 km/h na 6 miał by 4 tysie obrotow
diesle maja wiecej przelozen wlasnie ze wzgledu na to ze uzyteczny zakres obrotow sie szybko konczy, 6 bieg w crx dalby jedynie mniejsze spalanie. a porownywac mozna wszystko bo na ulicy sie nie liczy co pod maska.
Biorąc po uwage,że audi jest 2x cięższe to nie ma sie czemu dziwić:)poza tym diesle nie są storzone po to by golić co sie da od swiateł do świateł no Panowie nie oszukujmy sie wczoraj kumpel ee8 dostał 3xbaty od Toyoty Celici vvtli blee:
biorac pod uwage ile celica wazy ( a wiem bo sam miałem celice ) to ee8 ma realne szanse aby pogonic t-sporta z reszta u mnie w miescie smigaja dwa i na cotygodniowych sprintach zaden nieche sie ustawaic...
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
celici są zamulone niewiem czy to przez przełożenie czy co... w szprotawie widziałem że były jakieś ponad 180km i ostro zostały wychłostane przez kolesia z niebieskiego ee8.
w najblizszym czasie czekaja mnie pojedynki z:
opel corsa 2.0 16v na pełnym wydechu i dolocie
nissan sunny GTi 2.0 16v
opel calibra 2.0 16v toyota celica v gen 2,0 16v 156 kucy
toyota celica VI gen 2.0 16v 175 kucy
civic V gen jajko b16a2
wiec bedzie ciekawie - wszystko opisze tutaj jak po 2 razy z kazdym sie sprawdze... bo polowa wymienionej stawki mowiac szczerze stchórzyła ostatnio widzac co sie dzieje z kadetem Gsi lekko podłubanym
Bóg dał nam nogi po to, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na glebie...
to moze byc ciekawe, w sasiednim miescie jest taki i koles ponoc chetny do scigania, na obrotku 9k, to moze jechac, chyba tez sie z takim ustawie balladą za jakis czas