Wielkie Otwarcie Sezonu Motoryzacyjnego Giżycko 30.04.2011r.
a tutaj rozmawiamy sobie na temat wszelkich spotkań, spotów, zlotów.

arrerek

przez arrerek » 2011-04-24, 00:22

Impreza nadal aktualna i o której odbędą sie wyścigi ?

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2011-05-03, 13:32

Dobra wróciłem z giżyka to napisze dla potomnych ;)
organizacja na średnim poziomie, niektórzy "ludzie w zielonych bluzkach" (organizatorzy) nie wiedzieli co sie dzieje, inni zamiast zając sie organizacją stali pod buda z kebabem jakby to pierwszy raz przyjechała takowa do Giżycka...nie pisze tego na złość. Na pytanie gdzie mam podjechac na konkurs auto w serii kolesia który przyjmował zapisy mówił ze on nic nie wiec...wie olałem to i tyle. Na placu było spoko, kilka fajnych furek. Na plus chłopcy ustawiający samochody na placu, zeby nie bylo samowolki :ok: Na placu dobiegło konca jedziemy na lotnisko. Trasa spoko, skrecamy dalej spoko chociaz zaczely sie progi zwalniające. I nagle moim oczom ukazuje sie poligon w drodze ale to jeszcze nic...patrze ludzie przede mna skrecali w pole. Moj wyraz twary był taki :szok: Jade, obcuje z natura nawet dotykam jej wydechem ;) po jakis 500m polnej drogi która do najprostszych nie nalezała jest owe lotnisko. Panienka pyta czy jestś z rodzimego Giżyckiego klubu, jak nie to za reszta jade. okazuje sie ze to juz pas... stawiam w trawie, koledzy obok przy samym torze. patrze na to lotnisko i nazwanie tego lotniskiem to lekka przesada :diabeleknie: plyty betonowe ok prawie jak bemowo :rotfl2: tylko ze dziury sa zasypane piachem i to na koncu toru gdzie trzeba bylo hamowac. Wyscigi na 1/8 mili :rotfl: ok kto lepszy ma start to ma szanse, ale po tych 200metrach nie bardzo bylo gdzie delikatnie hamowac wg mnie. Ok pierwszy wyścig staja dwie betki. Start, po wyscigu na koncu ostre hamowanie i zaczynaja korzystac z tylnego napedu i kolka. Laski ktore siedzialy na pasazerce zadowolone, chlopakom adrenalina skoczyla. Szkoda tylko ze staly tam samochody innych uszestnikow zlotu a na lotnisku pelno kamykow ktore z pod kół ida po samochodach...ide po samochod. Po przestawieniu jestem spokojny stoje w takim miejscu zeby nikt mi nic nie zrobil. Patrze a gośc ze szczota zamiata start zeby z piachu i kamieni nie startowac :razz: kolejne starty, kolejne hamowania na koncu. Na jednym z pasów po przekroczeniu 200metrów gdzie powinno sie rozpoczac hamowanie zeby ne poleciec w pole jest dziura zaspypana piachem na ktorej juz kilka osob zahamowalo i jest dól. Powrót odbywal sie na zasadzie ponownego pokazania co samochod potrafi, zamiast powolnego powrotu zeby nikogo nie narazac. Co chwila przerwa bo ktoś przebiegał przez pas ktoś wjezdzal na lotnisko a tam akurat miejsce do dohamownia po wyścigu. Było dwóch co chciało sie pokazać po wyścigu w Mercu i BMW i sie zakrecili. Kilka cm dzielilo ich zeby musieli sie dogadac kto w kogo stukna podcas bąka :razz:
Śmiałem sie ze po wjeździe na to lotnisko i kilku wyścigach dobrym pomysłem bylo by postawić stanowisko spawania wydechów i prostowania felg ;) na szczescie jak bylem nikt wydechów nie pourywał. Moze daltego ze mocne fury i te z gleba stały i nikt nie startował :D chociaz znalazlo sie kilku na jeden albo dwa przejazdy.
Ogólnie Giżycko polecam bo ludzie życzliwi i zajeli sie nami, Tu szczególnie dla kolegi Shadowa :) Robil za przewodnika, pokazal gdzie dobrze i tanio zjesc itp itd.

Polecam Gizycko na łódeczke i odpoczynek ale nie na wyśigi. Wiem ze zaraz Kalix mnie dojedzie za ta wypowiedz ale patrze obiektywnie i wiem ze wy tam sie sigacie co weekend ale zrozum, to nie jest miejsce gdzie beda sie scigac ludzie ktorzy maja porzadne samochody ktore buduja przez cale zycie.

PS Kalix fajne masz żelazko :ok:
Małek - Siedlce
moje ED9

kalix
Forumowicz

przez kalix » 2011-05-07, 09:05

http://www.wolnatv.info.pl/index.php?pl ... 53&act=all

https://picasaweb.google.com/1000241690 ... kkru68OI4#

Zdjęcia i film z Otwarcia Sezonu w Giżycku wszystkich klubów Warmii i Mazur.

Nie wyolbrzymiaj tak tego wszystkiego.
To nie są bluzki , tylko ładne koszulki , po których można było poznac organizatorów i klubowiczów WMMC.Płytę lotniska i sam dojazd równaliśmy my z własnej kieszeni ciekawe czy ktoś od was na impreze wydał by około 5 tys.Jeżeli nie podobało Ci się coś to mogłeś podejśc do organizatora powiedziec co ci leży , bo zlot był dla wszystkich na pewno zostało by to rozpatrzone.Jak ktoś przyjechał się bawic to się bawił a jak przyjechał narzekac to narzeka.Trzeba było powiedziec to tam a nie na forum wyolbrzymiac i pisac nie prawde !
Ja jakoś swoją hondą dojechałem tam bez problemu.
crx i tylko crx

Małek
Forumowicz

przez Małek » 2011-05-07, 10:53

skad wiedziałem ze tak zareagujesz... spoko, luz i spontan :rotfl:

niech bedzie "koszulki" i NIE napisalem ze nie byly ladne to po pierwsze :D
po drugie ciesze sie ze poprawiliscie plyte i dojazd :ok:
po trzecie i najwazniejsze. Jakbym podszedl do Ciebie i powiedział ze chetnie sie poscigam ale przeszkadza mi ten krater na koncu to bys poszedl i wylal go asfaltem?? Nie. Jak gosc w budzie nie wiedzial na jakiej zasadzie dobywaja sie konkursy to co poszedlbys go edukowac?? Nie. Jakbym Ci powiedzial ze przeszkadza mi krecenie sie na koncu pasa i obsypywanie samochodow to moze bys przez megafon lub mikrofon powiedzial ale kolesie krecacy sie nie uslyszeli by tego. Tak samo z powrotami na pelnej piźdz**. Moja wypowiedz tam nie sadze ze wzbudzila by jakies zainteresowanie...

Ja przyjechalem sie pobawic i sie bawilem. Jako obywatel demokaratycznego kraju wypowiedzialem swoje zdanie i tyle. Nie napisalem nigdzie, ze ludzie nie jedzcie tam bo kicha i wiocha, bo tak nie bylo. Wyrazilem swoje zdanie i powinnienes to uszanowac.

co do dojazdu to nie byles tam pierwszy raz w przeciwienstwie do mnie i mialem prawo gdzies zachaczyc ;) i "tlusta piona" ode mnie ze nie zachaczyles :rotfl:

peace :)
Małek - Siedlce
moje ED9

Poprzednia strona