Kolejne DEL SOL do oceny
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Siwy89
Forumowicz

Kolejne DEL SOL do oceny

przez Siwy89 » 2010-11-20, 15:40

Proszę was o pomoc.Co myślicie na temat tych samochodów
1.klik
2.klik

maczuga2
Forumowicz

przez maczuga2 » 2010-11-20, 17:49

Ciezki orzech do zgryzienia. Obydwie na 1 rzut oka wydaja sie w porzadku chociaz w czarnej jakos srodek taki "utetlany"i wgole ten kolor tapicerki mi sie nie podoba. W czarnej przebieg duzo mniejszy niz w turkusowej ale za to model bez absu, czyli rownież bez tarcz hamulcowych - z tylu ma bebny ktore wczesniej czy pozniej bedziesz chcial zmienic na tarcze :ok: , w zielonej masz ladniejsze fele :ok: no i wspomniany ABS Teoretycznie powinenenm byc za czarna, bo sam mam taka i wydaje mi sie byc najladniejszym kolorem wsrod solek,ale moja poprzednia honda civic V Hatchback miala kolor wlasnie turkusowy i do niego tez mam sentyment. W kazdym badz razie obydwie sa na pierwszy rzut oka warte swojej ceny...Ale wiadomo ze trzeba pojechac sie przejechac no i obejrzec z kazdej strony i zwrocic szczegolna uwage na stan techniczny oraz slabe pkt. Hondek jak karoseria szczegolnie tylnich nadkoli progow oraz calego podwozia. A jesli nie masz czasu jezdzic to jedz gdzie masz blizej i bierz w ciemno a na pewno bedziesz zadowolony, bo obydwie robia wrazenie ;)

sebas
Moderator

przez sebas » 2010-11-20, 19:39

Ta druga to ta -> forum/viewtopic.php?t=29998 . Najlepiej zapytaj o nią byłego właściela (adrianp02). Nowy się długo nie nacieszył...

Aha może byś się tą zainteresował -> http://allegro.pl/honda-crx-del-sol-d16 ... 43969.html . Auto godne uwagi. Na dodatek to solka od polkara więc chyba więcej zachwalać nie muszę :)

rurka8
Forumowicz

przez rurka8 » 2010-11-20, 20:49

Ta czarna już chyba ze 2 lata się sprzedaje, jak nie dłużej.
Pamiętam jak swego czasu coś ok.13000 zł stała.
Jak były o nią zapytania-zawsze ją odradzano-że walona i to zdrowo.
Poszperaj tu na forum w tym dziale.

Sylar
Forumowicz

przez Sylar » 2010-11-21, 00:47

Tą z Gliwic byłem oglądać. Silnik pracuje równo, zawieszenie ok. Blacharka auto było do połowy malowane w aso citroena, bo koleś miał znajomości. Podłoga nie pognita podłużnice ok. Nadkola powoli zaczynają się rozwarstwiać, ale to standard-do zrobienia.Wnętrze zadbane tylko fotel od kierowcy przetarty, ale to drobiazg. Wymieniana była skrzynia biegów i hamulce. Jedyne co mnie odrzuciło od tego auta to kontrolka CHECK ENGINE. Gostek gadał, ze to błąd do wykasowania, ale dla mnie to może być pierdoła, a może być coś co zrobi z tego auta wraka i dlatego go nie kupiłem. Zabiera radio, bo nie jego i OC tez ponieważ chce zwrotu kasy od ubezpieczalni. Alusy ściema, że niby 1500 zł, a to zwykła chińszczyzna. Cena jaką wynegocjowałem to 7500. Jakby co to pisz.

drypaul
Forumowicz

przez drypaul » 2010-11-22, 14:01

Ta czarna solka jest z mojej miejscowości. Stoi w komisie z samochodami dostawczymi, podobno prywatny samochód właściciela komisu.
Oglądaliśmy i jeździliśmy nią w kwietniu 2009 kiedy szukaliśmy solki dla dziewczyny. Wyglądała i jeździła nieźle. Pamiętam, że był wtedy walnięty synchronizator chyba 3. biegu i nie wiedzieć czemu świecił się check.
Do dokładniejszych oględzin nie doszło, bo gościu zawołał za nią coś koło 14.000zł :rotfl2:
Twierdził, że silnik super i daje na niego ileś tam m-cy gwarancji.
Od tamtej pory co jakiś czas pojawia się w ogłoszeniach z coraz to niższą ceną. I ciągle stoi w tym komisie, od dłuższego czasu dokładnie w tym samym miejscu, skitrana między dwoma dostawczakami :rotfl:

sebas
Moderator

przez sebas » 2010-11-22, 14:32

Oglądacie takie szkuty a Polkara ładny egzemplarz stoi za śmieszne pieniądze na allegro...

Sylar
Forumowicz

przez Sylar » 2010-11-22, 19:42

Jakby polkara była taka cacy to by znikła z allegro, a trochę tam już jest. Gdyby była bliżej to chętnie bym ją oglądnął.

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-11-22, 20:44

sebas napisał(a):a Polkara ładny egzemplarz stoi za śmieszne pieniądze na allegro...

Dzięki Sebas za zainteresowanie tematem, no cóż tak to jest, jakos nie mam szczęscia do sprzedazy tego auta, a w sumie przez przypadek sprowadziłem, gdyż znajomy szukał auta, a ta mi sie trafiła, to pomyslałe, ze nawet jak znajomek nie wezmie to sprzedam na szybko...
Koledze plany sie pozmienialy, wyjechał na zachód, a moje plany sprzedazy auta na szybko - no cóz, nie wyszły

Sylar napisał(a):Jakby polkara była taka cacy to by znikła z allegro, a trochę tam już jest.

Od września mam wystawione auto, rzetelnie opisane, cena niska i NIKT NIE OGLADAŁ TEGO AUTA takzena wstepie chce przykrócic rózne domysly, które juz sie pojawiły i nie tylko tutaj na forum
Auto jest jakie jest, trzeba zrobic blachę, bo ma pognieciona maskę. trzeba pomalowac zderzak, na drugim dac zaprawke, i ewentualnie zaprawki na błotnikach.
Jest wszystko napisane w ogłoszeniu, wczesniej tez dawałem ogłoszenie na forum i tez wszystko opisywałem.
W sumie to jest prawie zero zainteresowania, nie wiem, może gdybym napisał, ze przebieg jest 120tyskm, zrobiłbym odpowiednie fotki, napisałbym, ze jezdziła starsza niemiecka kobieta i jest pierwszy własciciel, to może bym sprzedał....
HOTMOT.pl

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-11-22, 23:52

polkar napisał(a):W sumie to jest prawie zero zainteresowania, nie wiem, może gdybym napisał, ze przebieg jest 120tyskm, zrobiłbym odpowiednie fotki, napisałbym, ze jezdziła starsza niemiecka kobieta i jest pierwszy własciciel, to może bym sprzedał....

A mi się wydaje że klient rezygnuje z tego powodu:
Auto jest jakie jest, trzeba zrobic blachę, bo ma pognieciona maskę. trzeba pomalowac zderzak, na drugim dac zaprawke, i ewentualnie zaprawki na błotnikach.
Jest wszystko napisane w ogłoszeniu,

Więc gdybyś sam zrobił te zaprawki to gwarantuję, że zejdzie szybko...bo w dzisiejszych czasach każdy chce mieć wszystko cacy żeby tylko lać paliwo i o nic sie nie martwic.... a tu musialby sobie jeszcze zawracac glowe lakiernikami itp.

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-11-23, 00:27

Więc gdybyś sam zrobił te zaprawki to gwarantuję, że zejdzie szybko...bo w dzisiejszych czasach każdy chce mieć wszystko cacy żeby tylko lać paliwo i o nic sie nie martwic.... a tu musialby sobie jeszcze zawracac glowe lakiernikami itp.

Taaaa, a przyjedzie znawca z miernikiem lakieru i powie, że było walone niewiadomo jak i opusc Pan tysiąca jeszcze...
Kolega sprzedawał swoje auto, nalatane 280tys z książką serwisową, zero zainteresowania, ugadał się ze znajomym handlarzem, opuścił trochę z ceny, tamten zrobił 100tyś km mniej, napisął, że uzytkowany przez kobietę, auto zeszło w ciągu tygodnia
HOTMOT.pl

Sylar
Forumowicz

przez Sylar » 2010-11-23, 00:34

Szkoda, że to dość daleko, bo na prawdę zobaczył bym tą solke dla mnie ważny jest silnik, bo blachę da rade zrobić. Widać, ze auto ogólnie zadbane. Oglądałem już kilka i co jedna to gorsza,a nie chce się wkopać w worek bez dna.
Honda CRX del Sol Sylar Style

biały_delsol
Forumowicz

przez biały_delsol » 2010-11-23, 12:37

Sylar napisał(a):Szkoda, że to dość daleko, bo na prawdę zobaczył bym tą solke dla mnie ważny jest silnik, bo blachę da rade zrobić. Widać, ze auto ogólnie zadbane. Oglądałem już kilka i co jedna to gorsza,a nie chce się wkopać w worek bez dna.

Szczerze to wolałbym zdrową budę. Bo motor zawsze można przeszczepić. Ale każdy ma swoje prirytety. Moją widziałeś na allegro? Dziś ją na forum wstawie.