Honda CRX SCHMIDT REVOLUTION - Czy ktoś zna to auto ????
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Pietka_
Forumowicz

Honda CRX SCHMIDT REVOLUTION - Czy ktoś zna to auto ????

przez Pietka_ » 2010-10-18, 18:41

Witam
Mój kolega bardzo napalił się na tą solke :
SOLKA

Może ktoś z forum ją zna :) Z góry dzięki za wszelkie info :D

pozdro ;)

malder
Forumowicz

przez malder » 2010-10-18, 19:26

Hej, jestem z Wrocławia, mógłbym ją oblookać, nie ma problemu tylko od razu mówię, że swoją solkę mam od kwietnia i kiepski ze mnie jeszcze znawca tematu, ale mogę podjechać nie ma sprawy.
Być może hondziarze z Wrocławia z tego forum coś wiedzą, bo ja nawet nie widziałem jej na mieście nigdy. Może w ogóle ktoś mógłby podjechać ze mną...

Sylar
Forumowicz

przez Sylar » 2010-10-18, 21:28

Ja monitoruje solki od dłuższego czasu i ta honda już trochę kwitnie na allegro. Sam na nią oko miałem. Oczywiście stanu jej nie znam i nie zniechęcam do zakupu. Czekam na opinie.

malder
Forumowicz

przez malder » 2010-10-18, 22:28

Ja ze swojego doświadczenia wiem, że solkę kupić w dobrym stanie jest niesamowicie ciężko i nie ma co liczyć na jakiś cud. Wiadomo, auta maja swoje lata, nie jest to najnowsza technologia (aczkolwiek bardzo niezawodna), i jeśli ktoś ma naprawdę igłę to woła 15-18 i sprzedaje a inni się męczą. Moja też na pierwszy rzut oka wydawała się idealna a coś tam teraz powychodziło. Pewnych rzeczy i tak nie sprawdzisz, np nadkoli od środka bo przecież nie pojedziesz gościowi wybebeszyć tapicerki. Jeśli stoi długo na allegro to nie jest dobry znak, z drugiej strony jednak Wrocław nie jest zagłębiem solek więc może po prostu nikt stąd teraz nie szuka....

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-10-19, 15:31

Auta nie widziałem ale patrząc na zdjęcia:
1. Inny odcień prawych drzwi
2. Dziwne załamania światła na prawym przednim błotniku ale może tam sie tylko coś krzywego odbija np.: budynek
3. Krzywo spasowana blenda tył
4. Brak ORI naklejek tył
5. Gdzie te "przyciemnione lampy tylne i kierunkowskazy"
6. Kierownica do obszycia - ale to nie problem

Na + Gałka MUGEN - jeżeli to oryginał

Tyle "mankamentów" znalazłem na szybko patrząc na same zdjęcia - mogę sie mylić

Sam tytuł ogłoszenia "SCHMIDT REVOLUTION + xenony !!" do tego szerokie koła, zawias, kiera, gałka, białe tarcze, blenda i inne "smaczki" mogą przyćmić faktyczny stan auta i złapać na haczyk, szczególnie tak niska cena...

Oczywiście nie zniechęcam do zakupu bo za 7.000 warto obejżeć i samemu ocenić...jednak cena nie wróży nic "zdrowego"

Vermilion
Forumowicz

przez Vermilion » 2010-10-19, 15:46

Ja się dałem złapać na haczyk. Odpicowana fura, wielkie fele, super wnętrze itd. potem się okazało, że cały tył trzeba wymieniać i łape koła tylnego prostować bo auto walone w dupe mocno, a właściciel jedynie poodginał i reszte zostawił aż ją rdza zjadła w 2 tygodnie, a koło dostało luzu. A kupiłem za 8k zł
Yamaha TDM 850 4TX 2000r.

MaciusCrx
Forumowicz

przez MaciusCrx » 2010-10-19, 18:20

widac prawa strona drzwi i błotnik swierzomazane jak i do okoła w sumie prócz maski i prawego tylniego nadkola ale czego sie spodziewac po 18letnim aucie? kwestia tego typu jak jest to zrobione i ile ma szpachli na sobie...

[ Dodano: 2010-10-19, 18:21 ]
Pracujac na lakierce jeszcze nie widziałem samochodu bez szpachli nawet nowego :rotfl2: :rotfl2:
Reanimacja starego ED9
http://pl.youtube.com/watch?v=ILJU89__-cw .... www.ms-auto.pl <<<wulkanizacja polerowanie sprzatanie aut lakiernictwo blacharstwo mechanika

Pietka_
Forumowicz

przez Pietka_ » 2010-10-19, 19:03

dzięki bardzo za podpowiedzi ;)
Myślę, że mimo wszystko przejadę się z kumple żeby ją obczaić. Wiadomo jaki rocznik więc szału nie będzie liczyłem po prostu, że może ktoś z okolic Wrocławia ją zna i coś więcej o niej powie :)

a może ktoś w Poznaniu ma do sprzedania solkę ??

pozdro

kobi
Forumowicz

przez kobi » 2010-10-19, 23:06

dziwi mnie ta cena, ja bym nawet tego nie ogladal bo widac ze musi byc padlo jak w takiej cenie, odradzam ci.
tuning moje hobby