Nie kupiłem jej z prostego powodu WBREW TEMU co pisało w ogłoszeniu auto nie ma ABSu. Niestety, może ktoś będzie polemizował ale założyłem sobie poduszkę i ABS - tak już mam
Właściciele zarzekali się że nie wiedzieli, ale sorry trzeba być idiotą, żeby nie wiedzieć czy się ma Abs czy nie - wychodzi to po pierwszym mocnym hamowaniu, poza tym nie znam auta które nie miało by kontrolki - jest to ważna rzecz i jej awaria musi być w jakiś sposób sygnalizowana. Udawali wielce zdziwionych
Tłumaczy to tak niską cenę za 98 a właściwie za 97 jak się okazało - ale nic mogła być przecież I-sza rej w 98.
Dla mnie nauczka na przyszłość - prosić o zdjęcia kontrolek i nie ufać w to co w ogłoszeniu.
Przejdźmy teraz do stanu technicznego.
Auto sprawdzaliśmy w ASO Hondy w Poznaniu. Sprawdzono stan lakieru, numery nadwozia, zawieszenie, odbyto jazdę próbną. Ogólnie rzecz biorąc auto jest w stanie NIENAGANNYM !!!
Tak dokładnie jeśli komuś nie zależy na absie to radzę się spieszyć i nie zastanawiać.
Tak to fakt jestem wkurwiony, 100 zeta na wache, 200 na serwis, cały dzień w plecy dla mnie i kolegi no ale po to chyba jest forum. Opis badania zostawiłem właścicielom - mnie się nie przyda.
Ale z tego co pamiętam to z ważniejszych uwag:
1.Malowany blotnik maska i klapa tylna - tak jak mówili właściciele.
2.Nie wiadomo nic o wymianach filtrów pasków itp ale to każdy i tak zrobi po kupnie sam dla siebie - wiec mniejsza z tym.
3.Trzeba wyważyć koła - pikuś
4.Trzeba wymienić osłony wahaczy czy coś w tym stylu - nieduży koszt, żadna naprawa
5.Miska olejowa lekko wgniecona - normalne przy tym zawieszeniu ale bez wpływu na stan techniczny auta.
6.Tłumik końcowy do wymiany.
7.Wszystkie kontrolki działają prawidłowo.
8.Aha auto zostało umyte myjką - dach nie cieknie
A zatem auto jest w stanie idealnym jak na solkę. Naprawdę gdyby nie ten ABS to już by stała pod domem
Polecam, naprawdę jeśli nie jest to dla kogoś problem. Mam nadzieję że wypociny się do czegoś przydadzą
P.S. Oficjalnie dementuje pogłoski ze po 1995 wszystkie miały abs i 4 tarcze - w serwisie przyznali że NIEKTÓRE NIE MIAŁY.