zbiorniczki sa albo z 2 albo 3 wyjsciami mam oba rodzaje 30zł szt w del solu były z tego co wiem tylko 2 wyjsciowe pokaż fote co tam masz zalozone i po sprawieINO napisał(a):kubar napisałem przecież, że sinik po przekładce. Z d16z6 na b18c4.
Ale mimo wszystko....
Dowiedziałem się, że mam zbiorniczek wyrównawczy płynu wspomagania z jednym wężykiem.
Ten, który był w Solce przed wypadkiem miał dwa jednak w wypadku się połamał i został zastąpiony tym z jednym.
Wie ktoś za co odpowiada ten drugi wężyk ?
Nie jest to przypadkiem jakieś odpowietrzenie ?
W Solce nadal jest ten drugi jednak zaślepiony śróbką![]()
Muszę kupić taki zbiorniczek na dwa czy jakoś zmodyfikować ten co w niej siedzi ?
Dodam, że te akcje o których pisałem, że raz jedzie prosto a raz świruje zrozumiałem dopiero dziś.
Świrowała w dniu zakupu bo walnąłem 150km bez gaszenia silnika.
Potem zdziwienie, że po 150km wszystko wraca do normy.
Jednak po kolejnych 100km przed domem ta sama walka z kierownicą.
Następnego dnia rano znowu jedzie prosto...itp...itd
Wychodzi więc na to, że gdzieś robi się jakieś dzikie ciśnienie i nie ma gdzie uciec.
dopiero po zgaszeniu silnika na parę minut wszystko wraca do normy czyli dopiero wtedy gdzieś ucieka.
Z zawieszeniem, zbieżnością i przegubami na pewno jest wszystko ok bo sprawdzałem.
Ma ktoś może na handel taki zbiorniczek ? Bo coś mi się zdaje, że przeróbka starego nie będzie prosta a i mija się z celem....