Witam, czy ktoś z okolic Gdańska może coś więcej o nim powiedzieć, ewentualnie podjechać i zerknąć na niego? Ja z Bielska-Białej mam trochę daleko, a szkoda jechać taki szmat drogi by się rozczarować.
Właśnie wracam z gdańska... Ale pociągiem. Silnik to d16a9 z glowica z b serii. Zarzniety przegub, mechanicznie średni stan, blacha ok, lecz wycieczka 1400km w ciągu jednego dnia z sosnowca to trochę za dużo emocji. Właściciel albo nie wie co ma albo gra głupa. Co do silnika to nie wiem co o tym sądzić. Przyjechałem całą polskę i nie kupiłem bo wynalazków nie chce już... Wywala błąd 22.
sebas napisał(a):może po prostu ktoś przebił nr na silniku
podejrzewam, że raczej byłoby odwrotnie. W każdym razie nie chcę już słyszeć o tym aucie. 1400km w 24h pociągiem zrobione i już jedno wiem. Nie ufać ludziom na słowo.
Trzeba było sobie wynająć tani pokój na nocleg i przynajmniej coś pozwiedzać, a nie w pociąg i z powrotem od razu bo to strata kasy. Jak po ITRa jechałem do Gdańska to sobie cały weekend zaplanowałem z dziewczyną i kosztowało mnie to w sumie 150pln więcej niż same bilety od osoby, a wracałem wypoczęty i nawet zdążyłem się wyleżeć na plaży
del Sol Captiva Blue Baby 190KM/220Nm @ 0,55bar SOLD ITR DC2 #2079 196KM/201Nm SOLD CB600F HORNET '10 SOLD cvc 8gen FK3 glasstop EXECUTIVE @ DESMOND REGAMASTER - 180KM/407Nm SOLD w garażu MX-5 NA '90, XJ6N i Hornet 600 Cafe Ricer Project
Pamiętam że jak ten rex kilka lat temu trafił do Gdańska to miał forumową naklejkę więc zrobil to ktoś z forum, u nas pod maską nic nie było zmieniane bo latał dobrze, a teraz niewiem co się z nim dzieje, poszedł do niezrzeszonego kolesia.