Żółty ITR z Legionowa
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Norb!
Forumowicz

Żółty ITR z Legionowa

przez Norb! » 2012-07-02, 20:23

Hej, znajomy przymierza się do zakupu czegoś szybkiego i znalazł na otomoto takie ogłoszenie:

http://otomoto.pl/honda-integra-C24928112.html

Niestety na forum Integry cicho więc może tutaj ktoś wie coś więcej na jego temat. Napewno jest to auto jednego z użytkowników tego forum ale nigdzie nie mogę znaleźć więcej info na temat auta.

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2012-07-02, 21:36

blacharsko nieznam niewidzialem ale jest to auto mojego znajomego i dobrego kumpla arvida on napewno widzial auto to ci cos opowie uderz do niego nick arv
wlasciciel wiecej poza granica jak w polsce auto tak weekendowo a nawet bym powiedzial rzadziej uzywane bo rzadko bywa w pl . nie lata po zawodach wiec nie jest tez pomeczone wizualnie :)

ja ze swojej strony powiem tyle ze znam wlasiciciela i napewno jak zadzwonisz to opowie ci o aucie co i jak bo jest bardzo ok wiec smialo dzwon i mysle ze jak najbardziej sens jechac ogladac
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy
potrzebujesz czegos to smialo pytaj ;)
784-933-899

Miniol
Forumowicz

przez Miniol » 2012-07-03, 10:56

http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?p=2 ... ht=#207943 czasem na passwordzie siedzi kolega
Czasami na drodze spotyka sie szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawde.. czasami aż ciężko ich wyprzedzić.

isabeel
Forumowicz

przez isabeel » 2012-07-19, 14:56

Umknął mi ten temat:)Podałem tel w ogłoszeniu,jak chesz dowiedzieć sie cos wiecej to zadzwoń.Wczoraj ogladal samochod KIJU.Stwierdzil,ze nie ma 230km,ze pluje olejem,ze jest pomalowana kiepsko,że szpachla jest na tylnim błotniku,że gasnie na jałowym:)Od poczatku.Samochód został sciągniety do PL w 2006 roku przez Skrobka.Znamy sie od dosyc dawna i mówił,ze ta integra nie była ćwiartkowana jak wiekszosc w naszym kraju:)Była zaniedbana blacharsko wgniotki obcierki itp.Samochod od niego odkupił chłopak z wawy nasz wspolny znajomy Łykasz pseudo hcc.Uzytkował ponad dwa lata i zrobił "na szybko" lakier.Żeby było pieknie przydałoby sie zrobic to raz jeszcze tak jak trzeba.Hcc sprzedał samochód chłopakowi z wawy pseudo z passwordjdm Karol itr.To własnie on odstawił auto do Promotora w którym złożyli silnik b20 i który wbrew mitom,ze b20 są chu... do dzis jezdzi bez problemowo.Jak oglądałem samochód przed kupnem,wszystko wskazywało,ze auto więcej stoi niz jezdzi.Pod mask było lśniąco i czyściutko(chyba nigdy nie jezdżone w deszcz).Nie zastanawiałem sie długo i ja wziałem.Mankamenty sa głównie lakiernicze odpryski na drzwiach kierowcy,wyglada to jakby kura wydziobała kilkanascie malutkich dziurek w lakierze,zderzak przód ma nieco intensywniejszy kolor(jest założony nowy,poprzedni był z siatexem),zderzak tył tez ma jakies małe rysy i odpryski lakieru,dokładka przód troche przydarta od dołu(jeb... krawęzniki):).Odnosnie silnika i opini wczorajaszego oglądającego,zeby nie było niedomówień.Samochód gaśnie na jałowym biegu zwłaszcza gdy jest zimny silnik.Problemem była przejściówka obd w której zasniedziały przewody,a że jest ona nie rozbieralna kupiłem nowa.W międzyczasie przed moim wyjazdem z kraju zaczęły szaleć obroty.Diagnostyka wskazała na sonde lambda.Zakupiłem ale nie zdążyłem jej wymienic.Spalanie oleju,na 2000km które robie bedac w PL przez dwa tygodnie dolewam ok 250ml oleju.Na tylnym zderzaku było duzo czarnego osadu ogladający stwierdził że to olej...To niespalone paliwo,jest za bogato i czuc to przy ostrzejszej jezdzie.Samochód nie był finalnie dostrojony gdyz miały dojsć jeszcze mocniejsze wałki.Szpachla na tylnym błotniku??Wspomniałem ogladającemu,ze auto było lakierowane gdyz przyjechało do kraju w kiepskim stanie blacharskim(rysy,wgniotki) stąd pewnie ślady szpachli.Oglądający stwierdził również że samochód nie jedzie jak 230km bo miał 3 itry sti i s2k.Wiem jak jezdzi seryjna itr.Brałem sie z ctrem seryjnym dostawał baty z 2 długości,brałem sie z ee8 w bardzo podobnym setupie jak mój tylko z wałkami crowera nie mierzona moc.Do połowy 2 biegu jestem z przodu pozniej crx odjezdza na kazdym biegu.Sprawdzałem sie z s23 spod swiatel.2 długości dla mnie,leciałem ze scirocco 240KM długosc dla mnie i lecielismy z rolki w deszczu.Jechałem z e46 330cd 270KM 550nm z rolki ze 100km/h do konca czworki bylem z przodu pozniej bmw mnie wyprzedziło.Nie jest to demon predkosci,ale ma odniesienie do wielu Hond które posiadałem od ee8,ek4 eg6 z b18c było ich w sumie 7 sztuk,takze mam odniesienie jak to jedzie i stwierdzenie,ze auto jedzie jak po przelocie jest :blee: .Jezeli ktos chce obejrzec,przejechac sie zapraszam.Cena jest oczywiscie do negocjacji.Ps prosze przyszłych chetnych,jeżeli chcecie coś dowiedziec sie o samochodzie,a mysle ,ze duzo tu opisałem najlepiej zadzwonić,gdyz jestem za granica.Nie kupuje sie samochodu i nie negocjuje ceny przez smsy:)Integra najzwyczajniej w świecie mi sie znudziła i chcę przesiąśc sie w evo:)Pochwale sie po zakupie:)Pozdrawiam Tomek.

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2012-07-19, 16:14

jako że wspomniano tu mój nick,dodaję tylko swoje zdanie i doświadczenie na 37 hondach które miałem/mam
Autko jest bezwypadkowe,na prawym tylnym błotniku przy łączniu ze zderzakiem jest ciut szpachli,usuwano widocznie rudą,na środku maski jest szpachla,od dołu widać prostowanie i położenie nowego silikonu,na tylnym lewym nadkolu przy słupku jest też ciut szpachli,ale słupek nie był prostowany.Przednie błotniki,zwłaszcza prawy jest słabo pomalowany,widać kreski/rysy na podkładzie,odchodzący bezbarwny i kilka odprysków.
Autko pomalowane do dachu i bez słupków od wewnątrz,cieniowane do słupków przy szybie,tył i drzwi są pomalowane dobrze,poprawek wymaga przód,ale idzie z nim żyć.Także lakier oceniam na 4.
We wnętrzu standard przecierki na kierownicy momo,ale fotel kierowcy jest przetarty mocno.Reszta w należytym porządku.
koła,heble widać ,że zadbane.
Co do silnika,czuć ,ze ma więcej NM z dołu,ale górą jedzie jak ITR po przelocie z kolektorem (ok 214KM tak wychodzi) i nie słychać załączania Vteca prawie,jak to w B18c6 jest.Możliwe że przez seryjny dolot.Także nie wiem jaką byś miał dupochamownię to 10KM w takim aucie nie odczujesz należycie,żeby napisać że jakoś zapierdala niemiłosiernie.
Co do kropek na tyle auta,kumpel jest przed remontem pierścieni w swojej i ma takie kropki(znacznie więcej) na swoim ITR i to u niego jest olej,u Ciebie się niczym one nie różnią,ale nie znam ich składu chemicznego także możliwa jest Twoja i moja wersja.

Podsumowując auto jest warte zainteresowania dla szukających Integry,tylko proponowałbym kupującemu wjazd na hamownię,bo 230KM nie będzie i o tym wie sam właściciel,także jechać ze względu na dobry stan i bezwypadkowość.
Jej serce bije 9tyś razy na minutę

isabeel
Forumowicz

przez isabeel » 2012-07-19, 16:30

Nie upieram sie przy 230KM.Tak bylo na wykresie,ex własciciel powiedział ze było 230 a obecnie jest 223 nie pamietam dokładnie.Mam samochód ponad rok i nie hamowałem go bo niby po co?Jezdzi znacznie szybciej niz seryjny itr,tym bardziej przewiózł cie moj brat który nie ma pojecia jak efektywnie jezdzic takimi autami.Mozliwe ze auto faktycznie słabiej sie odpychało,jak jechalisci bo jak juz wspomniałem przed wyjazdem za granice padła mi lambda.Ale dobrze ze chociaz napisał któs o aucie kto je ogladał:).Pzdr

Ps jak nie było słychac załaczania sie vteca to zdecydowanie jest cos nie tak.VTec jest przesuniety na 5000rpm i drze sie jak głupi.Bede w PL 11 sierpnia takze wszystko wroci do normy.

Bonczek
Moderator

Samochód: ED9 K20

przez Bonczek » 2012-07-19, 20:39

isabeel napisał(a):Samochód został sciągniety do PL w 2006 roku przez Skrobka.Znamy sie od dosyc dawna i mówił,ze ta integra nie była ćwiartkowana jak wiekszosc w naszym kraju:)

Jest tu pewna sprzeczność, bo chyba Skrobek ściągnął większość ITR`ów do PL :rotfl:

isabeel
Forumowicz

przez isabeel » 2012-07-20, 08:25

No dobra użyłem złego słowa."NIE USZKODZONA" .

Kamil.M
Forumowicz

przez Kamil.M » 2012-07-20, 09:15

ITR nie był na pewno ćwiartkowany bo znam go odkąd przyjechał do Pl i zjechał z lawety i to była jedna ze sztuk która nie miała dzwona, druga sprawa jest taka, że każdy się czepia do szczegółów typu lakier i jakieś pierdółki, a to jest auto używane więc to jest nieuniknione, tym bardziej, że służy ono do upalania, a nie do jeżdzenia jak piz*a .Prawda jest taka, że by znaleźć teraz zadbanego ITR'a technicznie i blacharsko trzeba wyłożyć grubą kase więc to co wycenił Isabel wydaje mi się śmieszną kwota jak na tak zrobione auto, dziw mnie mentalność ludzi którzy by chcieli za te pieniądze nowe auto:/
AAS X 2 - ED9 - EH6 - EJ2 - BB9 - DC2 - EP3 - EH6

K_iju
Forumowicz

przez K_iju » 2012-07-20, 09:33

obejrzałem wczoraj tą integrę białą z 2001r za 34500zł.

Auto również bezwypadkowe,ale malowane dookoła razem z dachem.Tylne oba błotniki już po reperaturkach,także szpachla jest,oraz dość spory dołek na prawym tylnym nadkolu.Lakier jakiegoś mocnego wrażenia nie zrobił.
We wnętrzu kierownica przy przebiegu 180tyś wytarta w malutkim stopniu,fotele po regeneracji (wycięty materiał z tyłu fotela i nim obszyto boczki,a z tyłu wstawiono nowy materiał ale o innym odcieniu) także fotele w bardzo dobrym stanie prócz tyłu.Reszta wnętrza jest igła.Silnik totalna seria,pracuje gładko i cicho,stawiam,że jest w świetniej kondycji,ponoć nie bierze oleju.Nie jeździłem nim,także zawieszenie do sprawdzenia,ale autko sprawia wrażenie 100% sprawnego.

Po obliczeniu plusów i minusów zabrałem Yellow Phoenix do siebie pod skrzydła z Legionowa.
Także na dzień dzisiejszy autko z tematu sprzedane.
Jej serce bije 9tyś razy na minutę

Norb!
Forumowicz

przez Norb! » 2012-07-20, 16:52

No to pogratulować :( :( :zaskoczony:

Cień696
Forumowicz

przez Cień696 » 2012-07-20, 18:30

isabeel, to teraz musisz wpasc tym evo domnie :P
SPRZEDAM!
Części z CRX / ITR / CTR - Swapy b18 / k20 /
mozemy wstawic takze w rozne budy