Oglądał ktoś?EE8
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

lesiu
Forumowicz

Oglądał ktoś?EE8

przez lesiu » 2011-02-10, 12:06

http://otomoto.pl/honda-crx-crx-ivt-ee8 ... 63642.html
Nie wiem czy już było, ale napalam się strasznie na ee8 a ten model przynajmniej wizualnie się prezentuje.
PS. Ile wynosiły by te dodatkowe opłaty rejestracyjne?

Jurek
Forumowicz

przez Jurek » 2011-02-10, 14:09

Trzeba obejrzeć. Na zdjęciach wygląda fajnie. Przynajmniej nie trzeba robić skorodowanych błotników jak ma sporo EE8 do roboty w tej cenie.
Te białe fotele są obrzydliwe.

Ptasior
Forumowicz

Samochód: Subaru

przez Ptasior » 2011-02-10, 14:13

Nie napalaj się tak bo skończysz jak bohater innego popularnego tematu na tej stronie ;) Opis ciekawy ale pytanie czy pokrywa się z rzeczywistością? Przykładowo:
PROGI TYLNE I NADKOLA BEZ RDZY

Obrazek

Nie mniej za taką cenę myślę że warto auto obejrzeć.
1. Najpierw zrób karoserie,
2. Potem zadbaj o zawieszenie i hamulce,
3. Teraz dopiero możesz modzić silnik.
EE8 -> Subaru GF8 -> ED6 + BB9 -> Subaru GRF
http://www.youtube.com/watch?v=OwwaZjWcMOE

sebas
Moderator

przez sebas » 2011-02-10, 14:22

felgi malowane sprayem, farba chamsko odłazi ;)

kruku85
Forumowicz

przez kruku85 » 2011-02-10, 14:38

pistoletem tez mozna pomalowac ze bedzie odlazic ;)
juz nei widziwiajcie. Za taka kase kultowe ee8. Piekne sztuki sa po ponad 20k a nie 11

Mibars
Forumowicz

Samochód: 90 Suburban + Golf R

przez Mibars » 2011-02-10, 17:47

Po pierwsze postaraj sie zrobić wszystko, by nie działać emocjami (czy tam sercem jak to w reklamie ostatnio nazywają ;) ) a rozumem ;)

Po drugie: Kocham zdjęcia robione w myjni, lub na świeżo umytym aucie, gdy jeszcze nawet nie zdążyło wyschnąć - Auto zawsze wtedy lepiej wygląda, a człowiek jest wzrokowcem... Do tego dziadki w briefie i "raczej nie katowany" :) Przecież żaden Helmut nie kupił CRXa, by wozić swoją Helgę na targ w sobotę i do kościółka w niedziele :)

Po trzecie: Zrób sobie listę rzeczy o które spytać, a potem jeśli do oględzin dojdzie to sprawdzić, rzeczy, od typowych usterek typu spalanie oleju, korozja, pęknięty panel nawiewu itd po te które powinny być okresowo wymieniane (klocki, rozrząd, sprzęgło, przycierajace hamulce, takie tam), zawsze lepiej jak się człowiek orientuje co kiedy było zrobione i na co zmienione, a nie typowy handlarz, który powie, że nie wie ;)

Progi tylne bez rdzy - A przednie? Najlepiej jakby zdjął plastikową osłonę progów i pozwolił popukać, czy młotek do środka nie wpada :)

Niech doprecyzuje "drobne mankamenty", czy "drobnym mankamentem" nie będzie ściąganie, palenie litra oleju, czy inne nie wiadomo co ;)

Jeśli wszystko cacy to za te pieniądze... Czemu nie?

A opłaty związane z rejestracją? Zapewne koło 1000zł, ale te dane mogą być już trochę nie na czasie...

baryłka
Forumowicz

przez baryłka » 2011-02-10, 19:20

Oglądałem to autko i powiem tak, z plusów na pewno:
-sprzęgło ok
-skrzynia również dobrze pracuje, nie zgrzyta
-spód nie zabezpieczony, lecz pordzewiały nie był, progi na pierwszy "rzut oka" zdrowe
-środek seryjny i wszystko (poza klima) działa i jest na swoim miejscu
-silnik dobrze się zbiera, vtec ładnie się załącza
-jeździ prosto nie ściąga, w zawieszeniu niczego strasznego również sie nie dosłuchałem

minusy:
-kasowniki
-pokrywa zaworów nie wiedzieć czemu od b16a2
-rdza na nadkolach i w okół wlewu paliwa.
-wydech do roboty, bo są przedmuchy i ogólnie na sztukę zrobiony
-crx-owy standard- woda w bagażniku
-hamulce z tyłu do roboty, przód nie pamiętam...
-koła też przydałoby się jakieś lepsze zorganizować

Generalnie samochód trzyma się kupy, co do bez wypadkowości oglądając go nie byłem w stanie stwierdzić czy lakier to rzeczywiście oryginał, w każdym bądź razie wygląda nie źle.
Podzieliłem się tym co wiedziałem :)

dziadek
Forumowicz

przez dziadek » 2011-02-10, 19:48

Akcyzę i cło powinien zapłacić ten kto go sprowadził.
Niedawno sam rejestrowałem - to z mojego doświadczenia:
jesli nie dostaniesz od sprzedającego kpl tłumaczeń dokumentów umowy kupna/sprzedaży lub faktury, dokumentów celnych itp itd - tłumaczenie komplet koło 200 zł
podatek od czynnosci cywilno prawnych 2% od wartosci umowy kup/sprz - ale naliczony wg widzimisie pani w US (wiedzą że Hondy crx trzymają wartość :-( )
opłata recyclingowa - fajnie jakby Ci sie udało wpierdzielić ją sprzedającemu - jak nie to 500zł
karta pojazdu, dowód i tablice - 255 zł
przegląd w stacji kontroli około 100 zł
jesli w umowie będzie że pojazd powypadkowy (częsty zapis dla uzasadnienia zaniżenia wartosci na umowie) to badania dodatkowe pojazdu powypadkowego 94 zł
dziadek

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-10, 23:51

Generalnie jeszcze zwolnienie z VATu (VAT24 w zamian za VAT25) 160pare złotych...chyba ze prowadzi się działalność.

Co do przeglądu.... sam sie dowiadywałem ostatnio w wydziale komunikacji o to... Babka ( z wydziału komunikacji Poznań) powiedziała wprost, jeżeli auto ma papier ze stacji diagnostycznej z pozytywnym wynikiem, to nie będzie żadnych problemów przy rejestracji. Ja miałem uszkodzony silnik w aucie- taki wpis na umowie... Papiery niemieckie czyste.
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1

dziadek
Forumowicz

przez dziadek » 2011-02-11, 11:20

Co do przeglądu.... sam sie dowiadywałem ostatnio w wydziale komunikacji o to... Babka ( z wydziału komunikacji Poznań) powiedziała wprost, jeżeli auto ma papier ze stacji diagnostycznej z pozytywnym wynikiem, to nie będzie żadnych problemów przy rejestracji. Ja miałem uszkodzony silnik w aucie- taki wpis na umowie... Papiery niemieckie czyste.[/quote]

Pozostałość po systemie prawnym Rosji carskiej - niejasne prawo i uznaniowość decyzji urzędniczych :-)
Mnie wyraźnie powiedziano że oprócz przeglądu technicznego muszą być zrobione "dodatkowe" :-(
dziadek

spurek
Moderator

przez spurek » 2011-02-11, 12:44

...i wierz tutaj urzędom... :cry:
I'm so JDM, my blood type is TypeR.

ED9-->ED9-->ED9 + EE8-->CH1 + EH6 + ED9-> CH1 + CG2 + RD2 + NA1