Del Sol Gliwice
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

Ervin9216
Forumowicz

Del Sol Gliwice

przez Ervin9216 » 2010-08-18, 22:09

Witam. Interesuje mnie ten Del Sol. Ktoś go oglądał? Może ktoś coś dopatrzy na zdjęciach?

Link: http://otomoto.pl/honda-crx-C14720597.html

maczuga2
Forumowicz

sola

przez maczuga2 » 2010-08-18, 23:23

Ze zdjęc karoseria wygląda na igłę oprócz tylniego zderzaka który ma inny odcień i nie jest idelanie spasowany tak więc musial być lekki gong ;) ale tak wszedzie się świeci jak psu jajca ;) nalepy są tak więc lakier chyba oryginalny piszę chyba bo jak na takie wiekowe auto to az nie możliwe... :D Co do wnętrza foty a raczej fota słaba z której widac ze kierownica chyba mocno wytarta tak więc albo ktoś mial szorstkie łapy albo nakulal duzo km :) No i zastanawia mnie jeszcze jedno rocznik 1996 za 8.900 do negocjacji :D cos za tanio...Zdjęcia zdjęciami nie odwzorowują prawdy najlepiej jechac sie przejechać dobrze obejrzec z kazdej strony szczególnie skupic sie na tylnich nadkolach na zewnatrz i od środka obadac wizualnie i przez dotyk rant czy nie ma rudej i czy nie kruszy się jak plastelina... ;) a przede wszystkim na stacji diagnostycznej luknać na podwozie i zawiechę czy nie pognite, oslony przegubów nie popękane itp.

Matti5d
Forumowicz

przez Matti5d » 2010-08-19, 00:09

Komis kolo mojej fabryki. Jak chcesz moge ja dokladnie obejrzec.

Ervin9216
Forumowicz

przez Ervin9216 » 2010-08-19, 08:48

maczuga2, mi również wydaje się za niska - normalnie w tej cenie idą egzemplarze z początku produkcji. Przebieg - cóż, każdy poniżej 200 000km wydaje mi się nie realny ;) Jeżeli okazało by się że buda jest prosta i nie zgniła to byłaby dla mnie to dość ciekawa oferta.

Matti5d, gdybyś znalazł czas i ochotę by ją obejrzeć to byłbym ci za to cholernie wdzięczny :D

EDIT: Sytuacja się zmieniła i będę jutro przejeżdżał koło Gliwic, tak więc najprawdopodobniej jutro to auto obejrzę. Dam znać o wynikach ;)

[ Dodano: 2010-08-20, 22:44 ]
Byłem, zobaczyłem i poszedłem dalej...

Na pierwszy rzut oka autko prezentuje się bardzo zacnie. Przód nie był bity, ale za to malowane były tylne błotniki z obu stron i drzwi prawe. Środek całkiem zadbany, nie miałem większych zastrzeżeń oprócz tego że było w nim palone no i kilka innych małych pierdółek. Silnik nie wydaje dziwnych dźwięków, chodził równo. Podobnie zawieszenie. No ogólnie cycuś glancuś

No więc gdzie jest haczyk? Ano, bardzo się zawiodłem gdy otworzyłem bagażnik - wali stęchlizną jak w starym domu, a dywanik od spodu wyglądał jakby był zgrzybiały. Najprawdopodobniej w Niemczech autko posłużyło za łódź podwodną :razz: Cóż, nie jestem specjalistą ani znawcą, więc możecie traktować moją opinię z przymrużeniem oka. W każdym razie, ja tego autka nie kupuje.

Napstrykałem prawie 100 zdjęć tej solki, więc gdyby ktoś był zainteresowany, mogę mu je przesłać.

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-08-21, 19:19

Ervin9216 napisał(a):Najprawdopodobniej w Niemczech autko posłużyło za łódź podwodną

Od siebie dodam, że to wcale nie musiała być powódź.
Solki mają często zapchane otwory wentylacyjne (jeżeli można to tak nazwać) w bagażniku.
Sam się kiedyś zdziwiłem jak po otwarciu kufra w zimę z obudowy mechanizmu dachu zwisały mi 5-cio centymetrowe sople.
Po prostu wilgoć się zbiera z braku cyrkulacji powietrza.
Udrożnienie wyeliminowało problem ale wykładzina bagażnika do wymiany...

polkar
Administrator

Samochód: del Sol

przez polkar » 2010-08-21, 22:36

Dzis sprowadziłem solkę w tym samym kolorze co ta w ogłoszeniu, 96r, przebieg 202tys km z tego co pamietam, z przodu z mala przygodą, nie robię tego, kupujący niech sobie zrobi. Mechanicznie auto w b dobrym stanie silnik igiełka, prowadzi się dobrze, jeszcze nie byłem na diagnostyce, bo nie miałem kiedy, auto zadbane, czyste, jesli bedzie ktos zainteresowany to zapraszam po wekendzie
HOTMOT.pl

wiewioora1
Forumowicz

przez wiewioora1 » 2010-08-22, 18:35

W mojej solce też zimą mam warstwę lodu na klapie od spodu, a w lato po większym deszczu wilgoć w bagażniku. I ten nieszczęsny "zapach" wilgotnej wykładziny :blee:
Samochód na 90% nie był walnięty w tył ani zalany, więc tak jak wyżej napisano jest to bolączka wielu solek i jeżeli tylko z tego powodu odrzuciłeś tamten egzemplarz, to ja bym się jeszcze zastanowiła...
spełnione marzenie - i masz babo Solniczkę :D

Ervin9216
Forumowicz

przez Ervin9216 » 2010-08-22, 20:15

wiewioora1 napisał(a):...jeżeli tylko z tego powodu odrzuciłeś tamten egzemplarz, to ja bym się jeszcze zastanowiła...

Stęchlizna w bagażniku dopiero wzbudziła moją czujność i zacząłem dokładnie to autko oglądać. Gdy się przyjrzałem to było widać gdzieniegdzie ślady jakby wyschniętego błota. Tapicerka też wygląda podejrzanie bo nawet dywaniki które są "na stałe" w aucie były wyprane i jakby połamane (normalnie w autach są na swój sposób sztywne). Na dodatek mocowania foteli były gdzieniegdzie pordzewiałe. Mam fotki tych wszystkich elementów więc gdy tylko dostane cyfrówkę w łapy wrzucę je tutaj.

Jakby nie było, to solka pod względem blacharki wyglądała całkiem całkiem ;)

Tak jak pisałem wcześniej - doświadczony nie jestem, ale starałem się wyłapać wszystko co mi się wydawało podejrzane. Może faktycznie nie potrzebnie odrzuciłem ten egzemplarz skoro wilgoć w bagażniku to częsta przypadłość solek. Po prostu chcę kupić Hanie z której będę zadowolony i będzie mi przynosić frajdę z jazdy ;)

Słyszałem, że na umowie kupna można sobie zastrzec że auto nie było zalane. Ktoś wie coś więcej na ten temat?

[ Dodano: 2010-08-22, 21:58 ]
Fotki w dużej rozdzielczości

Bagażnik
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Nadkola i drzwi od strony kierowcy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wnętrze
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Silnik

Nadwozie i podwozie

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Mam tu tego jeszcze trochę ale już nie chce więcej czasu tracić bo mam powolne łącze.