solka b18c4 z allegro
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2010-03-16, 02:06

INO napisał(a):kubar napisałem przecież, że sinik po przekładce. Z d16z6 na b18c4.

Ale mimo wszystko....
Dowiedziałem się, że mam zbiorniczek wyrównawczy płynu wspomagania z jednym wężykiem.
Ten, który był w Solce przed wypadkiem miał dwa jednak w wypadku się połamał i został zastąpiony tym z jednym.
Wie ktoś za co odpowiada ten drugi wężyk ?
Nie jest to przypadkiem jakieś odpowietrzenie ?
W Solce nadal jest ten drugi jednak zaślepiony śróbką :szok:
Muszę kupić taki zbiorniczek na dwa czy jakoś zmodyfikować ten co w niej siedzi ?
Dodam, że te akcje o których pisałem, że raz jedzie prosto a raz świruje zrozumiałem dopiero dziś.
Świrowała w dniu zakupu bo walnąłem 150km bez gaszenia silnika.
Potem zdziwienie, że po 150km wszystko wraca do normy.
Jednak po kolejnych 100km przed domem ta sama walka z kierownicą.
Następnego dnia rano znowu jedzie prosto...itp...itd
Wychodzi więc na to, że gdzieś robi się jakieś dzikie ciśnienie i nie ma gdzie uciec.
dopiero po zgaszeniu silnika na parę minut wszystko wraca do normy czyli dopiero wtedy gdzieś ucieka.
Z zawieszeniem, zbieżnością i przegubami na pewno jest wszystko ok bo sprawdzałem.
Ma ktoś może na handel taki zbiorniczek ? Bo coś mi się zdaje, że przeróbka starego nie będzie prosta a i mija się z celem....
zbiorniczki sa albo z 2 albo 3 wyjsciami mam oba rodzaje 30zł szt w del solu były z tego co wiem tylko 2 wyjsciowe pokaż fote co tam masz zalozone i po sprawie ;)
zawsze szybki i czasem wściekły

sebas
Moderator

przez sebas » 2010-03-16, 08:23

kubar, ja mam w del solu d16z6 3 wyjściowy :)

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-16, 13:03

kubar napisał(a):zbiorniczki sa albo z 2 albo 3 wyjsciami mam oba rodzaje 30zł szt w del solu były z tego co wiem tylko 2 wyjsciowe pokaż fote co tam masz zalozone i po sprawie ;)

Dokładnie mu się nie przyglądałem(ale na pewno był taki sam jaki miałem w b16a2)
Gościu, który montował ten zbiorniczek po wypadku powiedział, że ten połamany miał przy samej górze jeszcze jeden dodatkowy wężyk. Ale ten co kupił i zamontował to już go nie miał.
W takim układzie postanowił "niepotrzebny" wężyk zaślepić śrubką.
Obiecał, że na dziś zrobi mi zdjęcie tego połamanego zbiorniczka i wtedy będę wiedział jaki mi potrzebny.

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2010-03-17, 09:07

sebas napisał(a):kubar, ja mam w del solu d16z6 3 wyjściowy :)
niespotkałem sie z 3 wyjsciowym w solu ale mam tez taki ;)

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-19, 00:12

Znacie może jakiegoś godnego polecenia mechanika w okolicach Grójca, który ogarnie mi rozrząd ?
Byłem u jednego, który opiekował się moim b16a2 to mi powiedział, że do tego silnika niema odpowiednich narzędzi :szok:
No i jakby ktoś posiadał na handel pompę wspomagania(coś dziwnie grzechocze) i zbiorniczek wyrównawczy do b18c4 to biorę od zaraz.

mrenias napisał(a):Siemanko!

A poprzednim wlascicielem był mój kumpel więc jak cos piszcie moze bede mógł w czymś pomóc.

P.S. A b18c4 które tam jest pochodzi z mojej soli ;)

mrenias pamiętasz może z jakiego auta ten silnik był wyciągany ?
Chodzi mi o model i rocznik bo nie wiem czym się kierować w razie konieczności zakupów jakichś części.
Czy może wystarczy podać w sklepie b18c4 ?
Ale wydaje mi się, że o rocznik i model auta pewnie też się będą pytać bo to z katalogów wyciągają.
A nie powiem im DelSol bo nic nie kupię :rotfl:
Z zawieszeniem z przodu też pewnie było coś kombinowane bo tarcze są większe niż 262.

Z góry dzięki za odp...

kubar
Forumowicz

przez kubar » 2010-03-19, 20:55

INO napisał(a):Znacie może jakiegoś godnego polecenia mechanika w okolicach Grójca, który ogarnie mi rozrząd ?
Byłem u jednego, który opiekował się moim b16a2 to mi powiedział, że do tego silnika niema odpowiednich narzędzi :szok:
No i jakby ktoś posiadał na handel pompę wspomagania(coś dziwnie grzechocze) i zbiorniczek wyrównawczy do b18c4 to biorę od zaraz.

mrenias napisał(a):Siemanko!

A poprzednim wlascicielem był mój kumpel więc jak cos piszcie moze bede mógł w czymś pomóc.

P.S. A b18c4 które tam jest pochodzi z mojej soli ;)

mrenias pamiętasz może z jakiego auta ten silnik był wyciągany ?
Chodzi mi o model i rocznik bo nie wiem czym się kierować w razie konieczności zakupów jakichś części.
Czy może wystarczy podać w sklepie b18c4 ?
Ale wydaje mi się, że o rocznik i model auta pewnie też się będą pytać bo to z katalogów wyciągają.
A nie powiem im DelSol bo nic nie kupię :rotfl:
Z zawieszeniem z przodu też pewnie było coś kombinowane bo tarcze są większe niż 262.

Z góry dzięki za odp...
mam pompe z b18c4 i zbiorniczek też , wystarczy ze podasz numer silnika i już powinno być a model auta to napewno mb6 mc2 97-00 civic produkowany w angli

INO
Forumowicz

przez INO » 2010-03-20, 01:19

kubar napisał(a):mam pompe z b18c4 i zbiorniczek też , wystarczy ze podasz numer silnika i już powinno być a model auta to napewno mb6 mc2 97-00 civic produkowany w angli

OK kubar jeżeli ta pompa ma w komplecie koło pasowe to wal na PW z ceną.
No i mam nadzieję, że wszystko sprawne jest :rotfl:
A tak ogólnie to dzięki za zainteresowanie tematem :poklony:

Poprzednia strona