Mam pare solek na oku ;)
Tutaj zamieszczajcie linki do ogłoszeń z internetu - może ktoś coś wie na temat danego samochodu...

sebas
Moderator

przez sebas » 2009-03-24, 13:57

wiewioora1, pisanie takich rzeczy na forum - ok... ale wysyłanie do potencjalnych kupców na allegro negatywnych opinii, tym bardziej że auta nie oglądaliście to po prostu zwykłe świństwo :P

wiewioora1
Forumowicz

przez wiewioora1 » 2009-03-24, 14:33

Nie była to negatywna opinia na temat samochodu!!! Ostrzeżenie dotyczyło jedynie osoby (osób) sprzedających, których zachowanie i ciągła zmiana decyzji co do ceny i problemy ze sprawdzeniem auta, mogły dać nieco do myślenia.
Świństwem byłoby napisanie: "Lepiej nie kupuj tego samochodu, bo to złom" bez obejrzenia go.
Ciekawe czy gdyby Ciebie ktoś uprzedził o dziwnym zachowaniu sprzedającego i zalecił zwiększona uwagę, powiedziałbyś, że to świństwo.
Wyraźnie było zaznaczone, że mogę się mylić i nie jest to nic pewnego.

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2009-03-24, 20:36

Tez nie chciałem się wypowiadać ale się jednak wypowiem...
Jacek ( INSANEE ) to niejaki Mufaz znany tu i tam z robienia ludzi w bambuko podobnie jak jego brat Bartek niejaki Hycel jeszcze bardziej znany ze sowich wyskoków i robienia ludzi w [czlonek meski]... Coś takiego jak prawdomówność jest wam tak obcym pojęciem jak konfesjonał...
Byłem obejrzeć felgi, które tak zachwalałeś z tej SOLKI, że igiełki malinka cud miód i super hiper a opony spoko polatają jeszcze, że ho ho.... jednak chyba opisywałeś nie te felgi które sprzedawałeś bo zobaczyłem objebane na całych rantach dookoła ze sporymi ubytkami aluminium i z bieżnikiem bliskim ogranicznika... Twoja głupia mina niestety nie wystarczyła...
Podejrzewam, że dokładnie tak samo jest z samochodami które sprzedajecie wraz z bratem...
Osobiście nic do was nie mam i nie miałem ale robienie ludzi permanentnie w [czlonek meski] w końcu zaczyna drażnić nie tylko mnie ale większość ludzi z Poznania związanymi z różnymi forami...
Nie będę już wytykał CRX-a żółtego z silnikiem 1.5, który łyknął jakiś małolat zaklinany przez was, że kupuje 130KM igła stan funkiel nówka... jaki stan samochodu był nie piszę fakt jest taki, że był do kupienia swego czasu za 1500PLN i nikt kto znał auto z Poznania go nie chciał nawet na części z uwagi na jego stan techniczny...
Za chwilę zrobisz z siebie święto-jebliwego...
Pisz prawdę bez kolorowych dodatków jaki jest stan faktyczny i będzie OK już chyba najwyższy czas przestać żyrować na "frajerswie" - jak to ich z bratem nazywacie - co się nie zna i nie ma pojęcia o autach.
Koniec OT
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

Qrczak
Forumowicz

przez Qrczak » 2009-03-25, 21:00

volvox
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 D16Z5

przez volvox » 2009-03-25, 21:57

Ja o tych egzemplarzach nic nie wiem, ale napisze to co widze po zdjęciach (zastrzegam że mogę się mylić i mogą to być mega-igły egzemplarze :PP)

nr1. Kurcze, nie wiem czy to ja jakoś zle widze ale lewe nadkole tylne jest jakoś dziwacznie "pomarszczone", pozatym na zdjęciu prawego tylnego nadkola widac jakby przeswitujący przez lakier ciemniejszy kolor (ruda??), krawędz zderzaka też do tego nadkola jakoś dziwnie nie może się dopasować :/ Za tą cenę to trzeba mocno uważać, tyle kosztują ED9'ki w znośnym stanie.....

nr2. Jakis przediwny body kit :) zdjecia bardzo kiepskie ale ja jakoś nie mogę dostrzec łączenia między błotnikiem tył a zderzakiem :P Czyżby zaszpachlowane na stałe? :P Wogóle chyba zdjęcia przez jakiś program do obróbki przeciągnięte (dziwnie wydłużony przód na zdjęciu nr6), odstający kierunek też rzuca się w oczy. No i dziwaczna zabudowa za fotelami ;) Na takiej feldze może być nieźle wytłuczony...

nr3. Wstawiony czarny plastik nad tylną szybą.

nr4. Troszke porysowana prawa strona (zderzak przód + błotnik), chyba pojawiły się już bąble na tylnych nadkolach (ale przed tym nie uciekniesz :( )

nr5. zdjęcia o zmroku... troche to niepowazne :(

Pozatym nr. 2 stoi na alledrogo już któryś raz, nr3 wydaję się być wyblaknięty (widaać w miejscach gdzie już wysechł), no i trzy z nich mają antene w jakiejś dziwnej pozycji... jeśli to el. antenty to nie chowają/wysuwają się do końca.
Brak zdjęć komory silnika też nie zachęca :(

No nie będzie ci w tej cenie łatwo coś dobrego wychaczyć, ale wkoncu musi się udać :)
Z tych co tu dałeś, mi najbardziej do gustu przypadł numer 4 :)

pozdrawiam
Było ED9, potem EH6 z sercem EG2, jest ED9

elcomo
Forumowicz

przez elcomo » 2009-03-26, 17:08

No sorry kolego ale jak chcesz kupić Solkę zarejestrowaną w kraju za 7-8kPLN to nie wiem czego ty się spodziewasz pomyśl ile takie autko musiało kosztować i będziesz wiedział w jakim jest stanie. Transport z Niemiec jak nie jest daleko 1000PLN ( można też samemu za 600 ) do tego dolicz sobie opłaty wszystko razem z OC koszt około 1500-1700PLN i teraz zobacz ile zostaje na auto? Jakie auto można kupić za 1000EUR??
Powodzenia w poszukiwaniach :D
Nie ma to jak zgrabna sylwetka

volvox
Forumowicz

Samochód: CRX ED9 D16Z5

przez volvox » 2009-03-26, 18:20

Handlarz też nie dobry samarytanin, zarobić chce. Kilka miesięcy temu stała na allegro solka '97 za 11 tysięcy, ze skóra i takimi tam. Była oglądana i wszystko wydawało się ok, zachodziło tylko podejrzenie że silnik może być niedługo do roboty, ale to powiedzmy koszt 1,5 tys. (ESI), buda zdrowa. Okazało się że w niemczech solka ta kosztowała 999Euro.. To daje do myślenia jaką handlarz ma przebitkę na aucie... Za 6-9tysięcy to musiała by być mega-okazja,
inaczej musisz się liczyć z tym że żeby taki wechikuł jeździł jako tako, masz wiele miesięcy pracy przed sobą i wiele tysięcy do wydania.

Cudów nie ma, nikt tanio solki zdrowej nie odda. Może zastanów się jeszcze raz czy warto kupować ją w tym roku? Kupisz padło i zrazisz się do modelu. Może lepiej zakupić ED9, które będzie niejako "drogą" do właściwego, wymarzonego samochodu. Ja tak zrobiłem, i dzięki temu cieszyłem się dobrym Edkiem, a teraz zdrową, zadbaną Solką.

Pozdrawiam i powodzenia w zakupach
Było ED9, potem EH6 z sercem EG2, jest ED9

Poprzednia strona