Jezeli ktos posiada lub wie kto posiada taki silniczek na sprzedaz to prosil bym o kontakt i z gory dziekuje silnik jaki mnie interesuje to d16z5 lub d16a9 ewentualnie silnik od v-teka ale to kompletny z polosiami koputerkiem skrzynia i cala wiazka tamte moga byc gole
silnik wyjalem z mojego auta zimą bo mialem robic przekladke do innej budy.. plany nie wyszly i zdecydowalem sie sprzedac wszystko co zostalo..
teraz o silniku. d16z5 z 90 roku. przebieg wg licznika 134.000 ale jego stan wskazuje na troche wiecej. silnik żre olej i przez to kopci na niebiesko. mechanik powiedzial mi ze to uszczelniacze. ja zdecydowalem sie ze nie bede zmienial ich tylko kupie głowice w super stanie i z dobrymi uszczelniaczami i zaloze to sobie zmieniajac tylko uszczelke pod glowica. plany jednak nie wyszly i zeby nie utrudniac komus to za silnik razem z ta glowica chce jakies 1000zl. ja mialem splanowac glowice (50zl) i kupic uszczelke i poprostu ja zalozyc. nie planoawlem jeszcze glowicy ani nie kupilem uszczelki. za sama glowice dalem 250zl czyli silnik bylby za 750.
pomysl i daj znac czy wogole jestes zainteresowany.
mnie interesuje sprawny silnik taki co nie daje chmurki z tylu juz przez to przechodzilem i nie bede ryzykowac bo jesli to nie uszczelniacze a pierscienie moze to byc z5 a9 lyb b16a1 ale kompletny ze skrzynia
[ Dodano: Nie Sie 13, 2006 5:25 pm ] ps. nadal szukam...